19.04.2023, 18:10

Росіяни продовжують красти українських дітей: з Енергодара окупанти вивезли два автобуси дітлахів

Ольга Ранська | Всі новини автора
депортація дітей

Днями два автобуси дітей з окупованого росіянами Енегодара Запорізької області було вивезено до Криму. Та чи буде це кінцева зупинка – наразі невідомо.

Про це у своєму ТГ-каналі написав народний депутат України Олексій Гончаренко, передає Час Пік. До посту нардеп прикріпив листівку за підписом т.зв. "адміністрації" Енергодара, яку окупанти поширили в місті. В ній йдеться про нібито евакуацію дітей до 16 років до Криму, у "тимчасові пункти розміщення біженців".

"Організований від'їзд" окупанти призначили на 5-7 травня. Свої наміри росіяни пояснюють необхідністю, пов'язаною з контрнаступом ЗСУ:

"У зв'язку з загрозою наступу... керівництвом Запорізької області та Республіки Крим ухвалено рішення про евакуацію дітей до 16 років до тимчасових пунктів розміщення біженців у Республіці Крим м. Євпаторія", – йдеться у листівці.

листівка

"Вчора два автобуси вивезли дітей до окупованого Криму, куди далі – ще невідомо. На фото ви бачите листівку окупантів. Вони свої дії пояснюють тим, що ЗСУ підуть у контрнаступ. Тобто це ще й ми винні, по їх логіці?", - написав Гончаренко.

"Дітей повернемо. Ворога виженемо. А путін хотів увійти в історію як цар, але увійде як цап, що краде дітей...", - резюмував нардеп.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк