15.07.2023, 16:14

"Достроково та на виїзд": Як у "ДНР" буде проходити голосування під час псевдореферендуму

Альона Тихоненко | Всі новини автора
псевдовибори

На тимчасово окупованих територіях Донецької області планують "дострокове та виїзне голосування" на так званих "виборах", які мають відбуватись у вересні цього року.

Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ, передає Час Пік.

Зазначається, що обидва типи голосування можуть бути широко застосовані на території так званої "ДНР". Окупанти намагаються зробити так, щоб якомога більше людей взяли участь у псевдовиборах. Хоча відомо, що їхні результати вже визначені наперед.

Так деякі люди нібито зможуть проголосувати вдома або зробити це достроково:

"Що стосується громадян, які за станом здоров'я не зможуть прибути на виборчу дільницю, то для них, безумовно, буде організовано голосування вдома. Що стосується громадян, які згідно із законодавством мають право проголосувати достроково, то ця можливість їм буде надана", — зазначив "голова республіканського виборчкому" Володимир Висоцький. 

Нагадаємо, що на тимчасово захоплених територіях Запорізької області росіяни допускатимуть до псевдовиборів людей з українським громадянством. Однак для цього потрібно мати певну довідку. Таку вимогу придумали через те, що окупанти не змогли втілити умови паспортизації, тому людей з російськими паспортами замало.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам п’ятий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений неадекватності хворої влади однієї неназваної країни та її наслідкам.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Місцеві розповіли, чому вони не хочуть повертатися до Сєвєродонецька, - фото

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк