12.05.2023, 11:16

Лисичанська студія анімації презентує мультсеріал "Хробаки": інтерв'ю з автором та трейлер перших серій

Марина Началова | Всі новини автора
Час Пікчерз продакшн

Приблизно за тиждень, у період 16-17 травня 2023 року, вийде перша серія мультсеріалу "Хробаки", створеного лисичанським художником, який працює під псевдонімом Vit Richer. Автор дав невелике інтерв'ю та анонсував свій проєкт.

Що з вами відбувалося після початку війни?

Позбавлені своєї домівки через окупацію, ми продовжили свою творчу діяльність в інших місцях України. Не буду казати, де саме, але наш колектив наразі розкиданий по всій країні, здебільшого це нам не заважає, хоч і створює певні незручності.

Як натхнення, не зникло?

В цей важкий для країни час займатись творчістю досить складно, з одного боку, а з іншого — кількість подій та шалене емоційне збудження надає творчого імпульсу. Так сталося і в нашому випадку. Тому можу сказати, що натхнення на місці.

Як саме спала на думку ідея про створення серіалу?

Ідея створення анімаційного серіалу виникла несподівано. Ми розмірковували, як за допомогою карикатур передати гостроту моменту, але, на нашу думку, статичне зображення не може передати повною мірою задуману ідею. Через це було вирішено спробувати створити, так би мовити, анімовану карикатуру. Те, що у нас вийшло, нам сподобалося і ми вирішили рухатись в цьому напрямку далі.

Про що саме будуть мультики?

"Головні герої — це хробаки, які втілюють в собі наш світ і все, що в ньому відбувається. Одразу попереджу, щоб глядачі не шукали в мультиках відгуки реальних подій, свідомо ми цього не робили. А якщо щось таке побачите, то запевняю вас, що це випадковість", — ледь стримує посмішку співрозмовник. 

Серії не будуть пов'язані між собою певним сюжетом. Кожна серія — це така невеличка сатирична розповідь, типу анекдоту, але все ж я б це назвав більше анімованою карикатурою, мені здається це більш точним визначенням. 

Яким буде формат серій?

Як я вже казав, це буде анімована карикатура, тому серії будуть коротенькими — від 1 до 3-5 хвилин, тож занудьгувати не встигнете. 

Хто ваші партнери і яка планується довжина серіалу?

Разом з інформаційним сайтом Час Пік ми створили анімаційну студію "Час Пікчерз продакшн" і почали працювати над серіалом. В проєкті задіяно 5 осіб, частину яких ви побачите в титрах. На початку плануємо створити 10 серій, які будуть виходити що 2 тижні, тобто 2 рази на місяць. Наразі далі ми не заглядаємо. Якщо наш задум сподобається глядачам, ми продовжимо виробництво. У будь-якому разі зупинятись не плануємо.

Наразі презентуємо трейлер перших серій мультсеріалу "Хробаки". Насолоджуйтесь.

Невелике досьє на нашого співрозмовника, яке він нам дозволив оприлюднити:

Vit Richer — корінний лисичанин. Малювати навчився самотужки. Колись давно закінчив Харківський Державний економічний університет. За фахом маркетолог, маркетингом і займався останні 15 років. Залишив Лисичанськ 1 квітня 2022 року через військові дії. Де зараз перебуває — невідомо, але точно в Україні.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк