09.05.2024, 10:35

Чехія зробила заяву, коли розпочнеться постачання артснарядів на український фронт

артснаряды

Перша партія снарядів у кількості 180 тисяч може бути поставлена Україні за ініціативою Чехії у червні. Подальші поставки будуть значно більшими.

Про це заявив президент Чехії Петро Павел, передає Час Пік з посиланням на інформацію ЗМІ.

Павел зазначив, що ініціатива зростає, але Чехія "розкрила карти і цим користується Росія".

"Це ще одна причина, чому ініціатива просувається не так швидко, як нам хотілося б. Разом з нашим прем'єр-міністром Петром Фіалою я припускаю, що перші 180 тисяч одиниць боєприпасів, будуть доставлені в червні, і вже є контракти на подальшу шестизначну кількість снарядів", - сказав президент.

За його словами, Україна від початку повномасштабного вторгнення зіткнулася з нестачею зброї, але продемонструвала неабияку стійкість. Павло підкреслив, що РФ сильніша за Україну у фінансовому та промисловому плані, проте "ми наближаємося до того моменту, коли людські ресурси та підтримка серед українського населення все більше ставатимуть обмежуючими факторами".

"У цій ситуації, - і я вже давно про це говорю, - важливо всіляко підтримувати Україну, щоб вона могла дати зрозуміти російському агресору, що немає сенсу продовжувати війну, що Росія не досягне жодних подальших військових успіхів. Тому що поки Росія має хоч якась надія на успіх, вона не має підстав вести мирні переговори", - додав чеський лідер.

Нагадаємо, раніше Чехія заявила, що знайшла для України 800 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 та 122 міліметрів.

Читайте також: У Краснодарському краї РФ горять резервуари нафтобази після атаки БПЛА - відео

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк