06.06.2023, 19:59

Наслідки підриву ГЕС: у новокаховському зоопарку загинули майже всі тварини

Альона Тихоненко | Всі новини автора
Казкова Діброва

У зоопарку тимчасово окупованої Нової Каховки Херсонської області внаслідок затоплення загинули майже всі тварини.

Про це]]> йдеться]]> у повідомленні гуманістичного руху порятунку тварин UAnimals, передає Час Пік.

Повідомляється, що територію зоопарку "Казкова діброва" було затоплено повністю. Це підтвердило його керівництво. Змогли врятувати лише лебедів та качок, усі інші тварини загинули. 

Людина, з якою вдалося зв'язатися учасникам організації, повідомила, що зоопарку більше не існує:

"Людина, з якою ми говорили (не називаємо ім'я з міркувань безпеки), сказала: "Ми всіма силами намагалися зберегти зоопарк в окупації. Тепер його більше не існує", — повідомили в UAminals.

Крім того, за даними Visegrád 24, окупанти навмисно підняли рівень води до рекордних 17,5 метрів, щоб затоплення були якомога більшими й завадили ЗСУ проводити контрнаступ. А на катастрофічні наслідки цього злочину росіянам байдуже.

Нагадаємо, що вода продовжує прибувати в населені пункти, які розташовані нижче дамби, зокрема в Херсон. Деякі будинки вже затоплені майже під стелю, а громадяни рятуються як можуть.

Пропонуємо до перегляду:

Дивіться нову серію анімаційного серіалу "Хробаки", створеного лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Невеличкі сатиричні історії веселих хробачків з інтригуючим сюжетом іноді дійсно нагадують реалії сьогодення, але запевняємо вас – це все вигадка автора;), інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте також: Вже почало змивати будинки: у мережі з'явилися супутникові знімки ушкоджень після підриву Каховської ГЕС

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк