08.08.2023, 08:08

В Україні у селах та на прифронтових територіях з'являться мобільні аптеки

В Украине в селах и на прифронтовых территориях появятся мобильные аптеки

Уряд ухвалив постанову, якою дозволив ліцензіатам з роздрібної торгівлі лікарськими засобами утворювати мобільні аптечні пункти. На період воєнного стану такі пересувні аптечні пункти зможуть працювати на прифронтових територіях та у зонах надзвичайних ситуацій.

Мобільні аптеки зможуть функціонувати виключно у сільській місцевості, де відсутні аптечні пункти, а у мешканців – обмежений доступ до лікарських засобів. Про це ]]>повідомляє ]]>Міністерство охорони здоров'я України, передає Час Пік.

Як зазначили в МОЗ, в цілому по Україні залишається понад 20 тис. сіл, які не мають аптечних пунктів. Тому створення таких мобільних аптек дозволить суттєво покращити доступ людей до необхідних ліків.

Крім того, мобільні аптечні пункти працюватимуть на прифронтових територіях, де суттєво зруйновано медичну та аптечну інфраструктуру.

"Одна з проблем медичної галузі, над вирішенням якої ми працювали тривалий час, це забезпечення доступу людей до необхідних їм ліків там, де цей доступ з певних причин обмежений. Йдеться про сільську місцевість та території, де ведуться активні бойові дії. Постійні атаки росії, руйнування медичної інфраструктури, порушення логістичних ланцюгів ще більше ускладнюють ситуацію. Сьогоднішнє рішення уряду відкриває можливості для функціонування мобільних аптек, що дозволить покращити ситуацію", - зазначив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

У МОЗ зазначили, що у мобільних аптечних пунктах діятимуть ті ж самі правила відпуску лікарських засобів, що й у стаціонарних аптеках. Усі рецептурні препарати будуть відпускатися виключно за рецептом (як паперовим, так і електронним). Також пересувні аптечні пункти відпускатимуть лікарські засоби за програмою "Доступні ліки".

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам шостий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений болючим іміджевим втратам країни-окупанта. Крейсер “Москва”, газопровід “Північний потік”, Кримський міст… Далі буде!

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерз продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: