17.08.2023, 09:28

В Україні заборонили використання трьох медичних препаратів: названо причину

Иллюстративное фото / Открытый источник

Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками заборонила використання по всій країні низки медпрепаратів, через які могли постраждати пацієнти лікарні у Дніпрі.

Держлікслужба заборонила використовувати препарати, які ймовірно призвели до побічних дій у Міській багатопрофільній клінічній лікарні матері та дитини ім. М.Ф. Руднєва у Дніпрі. Про це ]]>йдеться ]]>у повідомленні Міністерства охорони здоров'я, передає Час Пік.

У МОЗ пояснили, що під час проведення оперативних втручань важка побічна реакція на медпрепарати виникла у 11 пацієнтів - у п'ятьох дорослих та шести дітей. Двох пацієнтів медикам врятувати не вдалося. Серед загиблих - одна дитина та один дорослий пацієнт.

Держлікслужба тимчасово заборонила реалізацію та застосування декількох партій медичних препаратів, які ймовірно спричинили тяжкі побічні реакції під час проведення операцій. Мова про три найменування медпрепаратів.

"Відповідно до наказів, усім суб’єктам господарювання, які здійснюють реалізацію, зберігання та застосування цих лікарських засобів, потрібно невідкладно перевірити наявність вказаних серій та вилучити їх.

Окрім того, Міністерство охорони здоров’я створило комісію з залученням експертів, фахівців Держлікслужби, департаменту фармаконагляду Державного експертного центру МОЗ України, а також надало доручення Центру контролю та профілактики хвороб Дніпропетровської області для вивчення всіх фактів, які призвели до трагічної ситуації. Комісія представить свої висновки, після чого буде вжито відповідні заходи", - йдеться в повідомленні МОЗ.

На час роботи комісії у лікарні не проводяться планові оперативні втручання. Ведеться лише амбулаторний прийом.

Пропонуємо до перегляду:

Презентуємо вам сьомий епізод анімаційного серіалу "Хробаки", присвячений "золотим рукам" та чавунним головам "видатних" науковців країни-агресора, які днями й ночами втілюють у життя "передові технології" розпилу грошей.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк