02.12.2023, 07:08

У трьох областях України можуть запровадити карантинні обмеження через COVID-19

В трех областях Украины могут ввести карантинные ограничения из-за COVID-19

В Україні продовжує поширюватися коронавірус. Всього зафіксовано циркуляцію 14 штамів COVID-19. Через зростання епідемічного порогу вірусу COVID-19 у трьох областях України можуть запровадити карантинні обмеження.

У трьох областях – Тернопільській, Житомирській та Чернівецькій – зареєстровано перевищення епідемічного порогу високого рівня. Це означає, що влада може запровадити карантин та інші обмеження для стабілізації ситуації. Про це ]]>повідомляє ]]>Міністерство охорони здоров'я України, передає Час Пік.

"В цих областях після аналізу епідситуації та за рішенням місцевої влади можуть посилювати протиепідемічні заходи, наприклад, оголошувати локальний карантин в окремих класах чи школах, посилювати протиепідемічні заходи в місцях масового скупчення людей, як маски, обмеження кількості відвідувачів в установах та організаціях", - йдеться у повідомленні.

Міністр охорони здоров'я Ігор Кузін в ефірі національного телемарафону ]]>розповів]]>, що зараз по території України циркулює 14 штамів COVID. Захворюваність зростає. Так, за останній тиждень кількість хворих збільшилась на 20% порівняно з попереднім.

"Дійсно, вакцинуватися потрібно, враховуючи те, що зараз суттєве погіршення ситуації з захворюваністю, враховуючи зимовий період. У трьох областях вже показники вищі, аніж стандартні для цього періоду. Тобто ці регіони вже можуть вводити певні обмежувальні протиепідемічні заходи.

Щотижня в Україні госпіталізують у середньому 4200 пацієнтів. Реєструють як випадки реанімації, так і летальні випадки. За минулий тиждень від коронавірусної інфекції померло 56 осіб, зокрема одна дитина", – сказав Кузин.

Як зазначили в МОЗ, на рівні кожної області під час епідсезону встановлено епідемічні пороги (максимально допустимі рівні захворюваності) після досягнення яких на рівні областей, міст чи громад мають бути посилені протиепідемічні заходи.

У Міністерстві охорони здоров'я України дали рекомендації:

  • за перших ознак застуди зверніться до сімейного лікаря,
  • не починайте самолікування, дотримуйтесь рекомендацій медиків,
  • під час хвороби подбайте про безпеку рідних та колег: залишайтеся вдома, використовуйте індивідуальний посуд,
  • вакцинуйтесь,
  • зберігайте спокій та дивіться роз'яснення головного державного санітарного лікаря, щодо ситуації з захворюваністю в країні:

Пропонуємо до перегляду:

"Танці" – це епізод-жарт до першого сезону анімаційного серіалу "Хробаки". Любов не має кордонів – це всім відомо. Але в межах цих самих кордонів вона часом набуває дивних, іноді кумедних форм.

Серіал створено лисичанською студією "Час Пікчерс продакшн". Автор ідеї Vit Richer, інтерв'ю з яким можна почитати тут.

Дивіться також:

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк