27.12.2023, 09:54

Наступний рік, можливо, буде ще важчим, - генерал Тарнавський

генерал тарнавский

У 2024 році, у міру того, як Збройні сили наближатимуться до повного звільнення територій, ситуація може ускладнитися. Російська армія чинитиме сильніший опір просуванню ЗСУ.

Про це заявив командувач оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" бригадний генерал Олександр Тарнавський в інтерв'ю "]]>ВВС]]>", передає Час Пік.

"Я думаю, що наступний рік буде, можливо, ще важчим. Тому що ми повинні закінчувати ведення бойових дій та звільнення наших територій. І чим ближче до виконання цього завдання, головна мета - вихід на наші кордони, воно буде ще складнішим", - вважає генерал.

За його словами, ворог про це знає і робитиме все для того, щоб ЗСУ не виконали поставлене завдання.

"Тому, як то кажуть, нам - удачі, ну, а їм - вони свій вибір зробили. Тому я кажу, що рік буде важким", - уточнив Тарнавський.

На запитання журналіста про те, чи реально наступного року закінчити війну, генерал заявив, що може йтися не про завершення, а про перемогу.

"Питання "завершити війну" я ніколи не ставлю. Питання - перемогти. Тому що завершити війну можна по-різному. Для нас, військових, це перемога", - сказав Тарнавський.

Також він прокоментував повідомлення про те, що його прізвище серед тих, кого, можливо, змінюватимуть на посаді.

"Я вам скажу так, що я своє життя змінював ще з дитинства. Закінчив школу, пішов навчатися до військового навчального закладу і постійно змінював свій статус. Командир взводу, роти, командир батальйону. Сьогодні - командувач. Хочуть замінити - я ж не знаю". Я готовий до всіх умов", - додав генерал.

Пропонуємо до перегляду:

Напередодні новорічних свят гурт FoxBox презентує свою нову роботу "Новий рік". Пісня заряджена драйвом та святковим настроєм, тож не пропустіть прем’єру. Композиція входить до альбому "Задля тебе".

Дивіться також:

Пісня гурту FoxBox "Задля тебе" закликає у цей непростий для всіх українців час оберігати один одного, не забувати казати про свої почуття тим, хто поряд, підтримувати наших мужніх воїнів на лінії вогню та не соромитися висловлювати свою любов до рідної країни. Українці вже показали, що разом ми – сила! І перемога обов’язково буде за нами!

Читайте також: ЄС готується надати Україні 20 млрд євро допомоги в обхід Угорщини, - Financial Times

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: