05.03.2021, 17:06

Стало відомо, що станеться, якщо повністю відмовитися від кави

кофе

Кава є чи не найпопулярнішим напоєм у всьому світі, незважаючи на те, що багато хто впевнений в її шкоді для організму.

Медики пояснили, що ж станеться, якщо повністю відмовитися від кави, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Деякі любителі напою зловживають ним, випиваючи в день більше чотирьох чашок. На виході - є ризик отримання серйозних проблем зі здоров'ям. Що ж буде, якщо каву взагалі перестати вживати?

Скидання зайвої ваги

Кава гальмує роботу надниркових залоз та вироблення кортизолу. Отже, щитовидна залоза уповільнює вироблення гормонів, контролюючих вагу.

Засвоєння вітамінів

Після кожної чашки кави засвоєння кальцію сповільнюється на три години, тому страждає кісткова тканина. Як тільки людина перестає вживати каву, засвоєння кальцію нормалізується.

Очищення печінки

Найбільше від кави страждає печінка, яка виробляє ензими, що беруть участь в розщепленні напою. Тому на "боротьбу" з іншими шкідливими речовинами ресурсів печінки просто не вистачає і організм отруюється.

Поліпшення імунітету

Кава б'є і по щитовидній залозі, через що "падає" імунітет. Якщо ви часто хворієте, застужуєтеся при легкому подиху вітру - час звернути увагу на кількість випитої кави.

Збільшення енергії

Те, для чого п'ють каву, насправді досягається при відмові від неї. Напій провокує активне вироблення адреналіну, проте в підсумку пити його потрібно все більше і більше, що закінчується повною втратою сил.

Крім того, кава погіршує вироблення тестостерону, що для чоловіків особливо шкідливо.

Читайте також: Названо 8 слів, які не можна говорити вголос, навіть якщо мова язик "свербить"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк