29.06.2020, 07:44

На Донбасі зафіксовано 8 ворожих обстрілів, втрат в рядах ВСУ немає

Донбасс, ООС

На Донбасі в районі проведення Операції об'єднаних сил збройні формування РФ 8 разів порушили режим припинення вогню за минулу добу, 28 червня. Втрат серед українських захисників немає.

Противник застосував заборонені до розміщення на лінії зіткнення 122-мм артилерійські системи і 82-мм міномети, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, повідомляє Час Пік з посиланням на прес-центр штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник відкривав вогонь:

- в районі населеного пункту Луганське, тричі - з 122-мм артилерійських систем, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї;

- в районі населеного пункту Миронівське - з 82-мм мінометів;

- поблизу населеного пункту Новозванівка - з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" окупанти використовували гранатомети різних систем, кулемети і стрілецьку зброю поблизу населених пунктів Старогнатівка, Авдіївка та Водяне.

Крім того, окупанти піддали небезпеці цивільне населення, підступно обстрілявши населений пункт Північне, поблизу Торецька. Російсько-окупаційні війська випустили ракету з ПТУР, яка потрапила у двір житлового будинку. Осколки пошкодили сусідні будівлі. На щастя, жертв серед цивільного населення немає.

Українські військовослужбовці дали жорстку відповідь окупаційним військам, змусивши їх припинити свою активність. За даними розвідки 28 червня знищені двоє і поранено одного окупанта.

З початку поточної доби російсько-окупаційні війська два рази порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог двічі обстріляв українські позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї поблизу населеного пункту Хутір Вільний.

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою.