28.07.2020, 17:31

"Долар по 30 гривень": Шмигаль сказав, чи може підскочити курс

Марина Началова | Все новости автора
доллар

Останнім часом в Україні ширяться прогнози щодо падіння курсу гривні. У липні національна валюта дійсно "просіла".

Підставою для песимістичних прогнозів стала зміна глави Нацбанку, а також заяву президента Володимира Зеленського про те, що через курс гривні, який зберігався останнім часом, українські підприємства "недоотримали мільйони і закрилися", передає Час Пік.

На думку глави держави, курс повинен бути близько 30 грн./дол., адже на такій цифрі розрахований держбюджет.

Сьогодні в ході візиту на Крюківський вагонобудівний завод в Кременчуці Полтавської області прем'єр-міністр Денис Шмигаль прокоментував прогнози щодо "долара по 30 гривень". За його словами, питання пожвавлення економіки за рахунок стимулювання інфляції з Нацбанком не обговорюється.

"Національний банк проводить свою власну монетарну політику. Його основні цілі, згідно з Конституцією і законом, - збереження стабільності грошової одиниці, фінансової системи, цінової стабільності в державі. На сьогоднішній день як уряд, так і Національний банк працюють над збереженням курсової і цінової стабільності" , - заявив Шмигаль.

Прем'єр зазначив, що уряд цікавить розвиток промисловості та інвестиції.

"Але це не предмет дискусій про додаткову або особливої ​​емісії коштів, і не предмет того, що курс повинен бути штучно занижений або завищений. У нас курс регулюється ринком", - додав він.

Також читайте: Переформування військоматів і новий вид військової служби: готуються зміни до українського законодавства

]]>]]>Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении ]]>Час Пик]]>