20.08.2020, 13:00

Отруєння російського опозиціонера Навального: політик впав у кому

Алексей Навальный

Російський опозиціонер Олексій Навальний був госпіталізований та знаходиться у комі. Соратники Навального не сумніваються, що його навмисно отруїли.

Російський опозиційний політик Олексій Навальний знаходиться в лікарні в стані коми, він підключений до апарату штучної вентиляції легенів, повідомляє Час Пік з посиланням на російські ЗМІ.

Прес-секретар Навального Кіра Ярмиш написала у Twitter, що політик підключений до апарату ШВЛ та перебуває у важкому стані. При цьому лікарі не дають ніякої інформації про причини отруєння та результати аналізів.

За словами Ярмиш, в реанімації "повно поліцейських".

Отравление российского оппозиционера Навального

"Протягом сьогоднішнього дня, я думаю, ми визначимося з діагнозом. Зараз йде симптоматичне лікування. Все, що потрібно на сьогоднішній день, проводиться в повному обсязі. Немає ніякої впевненості в тому, що причиною його стану є отруєння. Отруєння розглядається як одна з можливих причин. Але крім цього може бути ряд станів, які виникли гостро", - прокоментував версію про отруєння замглаврача лікарні Анатолій Калініченко.

Соратники Навального не сумніваються, що його отруїли, повідомив в Twitter керівник юридичного відділу "Фонду боротьби з корупцією" В'ячеслав Гімаді.

За фактом отруєння Олексія Навального юристи Фонду написали заяву.

"Його отруїли за політичну позицію та діяльність. Юристи ФБК подають заяву за статтею про посягання на життя державного чи громадського діяча", - написав Гімаді.

Поліцейські вже перевіряють аеропорт Томська, де Навальний пив чай ​​перед вильотом. На даний момент вони не розглядають версію навмисного отруєння опозиціонера. Правоохоронці припускають, що Навальний сам випив або з'їв щось, що призвело до погіршення стану.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик