30.08.2020, 22:39

В Арктиці з'явився загадковий гігантський кратер: дослідники говорять про вибух колосальної сили

Марина Началова | Все новости автора
кратер

У російській Арктиці утворився величезний кратер глибиною 50 метрів. Його виявили після потужного вибуху в тундрі, що послідував за виключно жарким літом.

Воронку випадково виявила знімальна група телеканалу, що пролітала над місцевістю на вертольоті, передає Час Пік з посиланням на зарубіжні ЗМІ.

Потім група вчених здійснила експедицію, щоб дослідити великий циліндричний кратер, глибина якого оцінюється як мінімум в 50 метрів.

Гігантська діра - 17-й за рахунком великий кратер, що з'явився в регіоні за останні шість років. Попередні воронки спровокували різні теорії змови, від НЛО до секретних ракетних випробувань Кремля.

Припускається, що причиною вибуху було скупчення метану у вічній мерзлоті, що розтає. За словами вчених, колосальна сила відкинула на сотні метрів брили землі і льоду.

Дослідники говорять, що кратери виникають з тієї причини, що у вічній мерзлоті утворюються газонасичені порожнини. Ключовим фактором вибухів може бути видобуток газу на Ямалі.

Вчені стурбовані небезпекою виникнення екологічних і техногенних катастроф, якщо вибухи стануться під газопроводами, виробничими об'єктами або житловими районами.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: