03.09.2020, 09:48

Дистанційний доступ до Кредитного реєстру

Анастасия Ягужинская | Все новости автора

Під час карантину більшість компаній перейшли на дистанційну форму роботи, щоб уникнути створення черг та зробити свою працю ще більш продуктивнішою та доступнішою. Тепер заявники зможуть мати дистанційний доступ до інформації Кредитного реєстру, який належить до Національного банку.

Звичайно ж, це гарантує швидкість та зручність, оскільки в умовах карантину така послуга буде дуже актуальною і завдяки неї не будуть створюватися виснажливі черги. В чому суть Кредитного реєстру та як саме з нього отримати інформацію?

Кредитний реєстр: що це?

Ще в 2018 році в Національному банку був створений єдиний реєстр боржників по кредитам. Там зібрані не всі позичальники, а лише ті, заборгованість яких становить більше 472 тис. грн. Сьогодні цей список нараховує 75 тис. заборгованостей, з яких 27 тис. компанії. Про це йдеться на сайті «ЛІГА:ЗАКОН».

Мета цієї послуги полягає в наступному. Працівниками Національного банку був створений спеціальний проект, завдяки якому всі ті, хто занесений в реєстр мають змогу надіслати запит та отримати доступ до повної інформації. Такий прийом направлений на те, щоб банк зміг оцінити кредитні ризики та відновити кредитування. Тим більше, така послуга дуже актуальна в умовах карантину та користується попитом, оскільки всі хочуть бути проінформованими та обізнаними.

Крім цього, позичальники, які отримали інформацію з реєстру і не згодні з її змістом, мають право вимагати правку цих даних. Більш докладніше про це та інші новини про бізнес, юриспруденцію та бухгалтерію можна дізнатися на сайті «ЮРЛІГА».

Умови отримання даних Кредитного реєстру

Для того, щоб отримати потрібну інформацію стосовно заборгованості необхідно здійснити наступні дії. Перш за все потрібно відправити запит, направлений до пошукової системи реєстру. Цей запит подається онлайн, тобто в електронному форматі. Верифікацію інформації здійснює система BankID або КЕП.

Крім цього, подати заяву до реєстру можна також в електронному форматі, на який має бути поставлений кваліфікований електронний підпис керівника.

Звичайно ж, під час карантину багато компаній зіштовхнулись з ризиками. Щоб контролювати ситуацію навіть в таких умовах, варто спробувати спеціально розроблену систему ЛІГА: ЗАКОН, яка направлена на ефективну роботу в несприятливих умовах. Ця компанія, створивши єдиний інформаційний простір, шукає нові можливості в віддаленому режимі.

Теги новостей: 
Рубрика - Правозащитник: