01.10.2020, 15:55

Зеленський не пов'язує пожежу на Луганщині з обстрілами бойовиків, в ООС запевняють у зворотньому

Ольга Романец | Все новости автора
пожары на луганшине

Сьогодні Володимир Зеленський заявив, що не пов'язує пожежі в Луганській області з обстрілами на Донбасі. Слідство розглядає кілька версій виникнення загорянь.

Про це президент заявив на брифінгу в Рівненській області, передає Час Пік.

"Я б з пострілами не об'єднував питання пожеж... Зареєстровано кримінальне провадження через ці пожежі, це не перші пожежі, які, на жаль, відбуваються на Луганщині цього року", - зазначив Зеленський.

За словами президента, поки не можна назвати точну причину загорянь. Крім того, він додав, що техніка до місць пожеж доїжджає швидко.

Однак, у штабі ООС заявили, що пожежі спалахують через провокації з боку російських бойовиків. Окупанти обстрілюють українські позиції і застосовують трасуючі кулі.

"Вчора, 30 вересня, противник, застосувавши трасуючі кулі здійснив підпал сухої трави на різних ділянках місцевості на Луганщині. Через сильні пориви вітру окремі осередки загоряння за кілька годин перетворилися на справжню вогняну стихію, яка загалом охопила понад 85 гектарів", - повідомляють в ООС

Нагадаємо, 30 Вересня на Луганщині з'явилися осередки загоряння в Новоайдарському, Станично-Луганському та Старобільському районах.

Зафіксовано 146 осередків пожеж, 116 з яких ліквідовано або локалізовано. На 30 осередках працюють служби ДСНС та Держлісагенства.

Читайте також: На Луганщині через пожежу закрили КПВВ " Станиця Луганська"

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик