18.10.2020, 07:34

До 300 тисяч грн: в Україні хочуть збільшити виплати за народження дитини

выплаты

Щоб стимулювати народжуваність в Україні, виплати за народження дитини хочуть істотно підвищити. З відповідною ініціативою виступив голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев.

Про те, скільки повинні платити за народження дитини, Гетманцев розповів в інтерв'ю "Уніан", передає Час Пік.

За словами чиновника, був запропонований перегляд розмірів виплат за народження дитини. Так, за першу дитину запропоновано платити 100 тисяч грн, за другу - 200 тисяч грн, за третю - 300 тисяч грн.

"Я запропонував виплати: за першу дитину - 100 тисяч, другу - 200 тисяч, третю-300 тисяч. Хочу зауважити, що озвучені пропозиції до проекту бюджету повністю збалансовані з урахуванням згаданого резерву", - повідомив Гетманцев.

Незважаючи на те, що суми здаються величезними, за його словами, вони все одно менші, ніж були в 2013 році, оскільки курс гривні за цей час "просів".

Гетманцев вважає, що кошти на підвищення виплат за народження дитини можна взяти з доходів від грального бізнесу.

"І коштувати це буде бюджету всього лише 6 мільярдів гривень. Пропоную ці гроші взяти з доходів від грального бізнесу. Чомусь Мінфін "забув" у бюджеті їх виписати. Ми з такою кров'ю приймали закон про легалізацію грального бізнесу, нас нещадно критикували, а в бюджеті від нього доходів немає. Де вони? Ми ставили це пряме питання на нараді в комітеті", - зазначив голова фінансового комітету.

Однак поки на дані пропозиції ніхто не відреагував.

Читайте також: В Україні різко скоротилася кількість шлюбів та розлучень

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик