23.11.2020, 17:32

У Лисичанську відкрилася виставка робіт місцевого художника

Марина Началова | Все новости автора
виставка

20 листопада у Лисичанському краєзнавчому музеї відбулося відкриття персональної виставки живопису архітектора, художника Олександра Арцева під назвою "Живописне життя".

Про це повідомила прес-служба Лисичанської ВЦА, передає Час Пік.

Олександр Робертович Арцев народився в місті Лисичанськ, малював з дитинства. Його вчителем в світі живопису став знаменитий Іларіон Горох. Після закінчення школи Олександр працював художником-оформлювачем і розпочав навчання в Харківському інженерно-будівельному інституті, де здобув кваліфікацію архітектора. Сорок років віддав праці в Лисичанському філіалі регіонального проектного інституту «Луганськгромадпроект», за часи якої став головним архітектором проектів сотень житлових та громадських будівель в різних районах Луганської області.

В наше рідне місто майстер також вклав частинку душі. Дорогі серцю кожного лисичанина історико-меморіальний комплекс «Пам’ять» в центрі міста, монумент воїнам-льотчикам та пам’ятник землякам-чорнобильцям в південній частині міста, автором та співавтором архітектурних рішень яких є Олександр Робертович. Також ним були спроектовані три церкви в Лисичанську, Новодружеську та Привіллі, і три каплиці.

Роботи художника різноманітні в своїй стилістиці. На виставці презентовані і портрети, і пейзажі, і натюрморти. Більша частина картин написана після 2016 року, вже на заслуженому відпочинку.

Усіх мешканців та гостей Лисичанська запрошують відвідати виставку, яка триватиме протягом двох місяців у краєзнавчому музеї.

Читайте ще: Мешканці Лисичанська будуть утримувати ще більше чиновників: ВЦА "розширює штат"

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик