28.02.2021, 21:36

Кравчук пов'язує загострення на Донбасі з санкціями проти Медведчука

Марина Началова | Все новости автора
кравчук

Глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук вважає, що активізація бойових дій на Донбасі пов'язана з санкціями щодо кума Путіна, глави політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука.

Таку заяву Кравчук зробив в інтерв'ю Deutsche Welle, передає Час Пік.

"Я думаю, це пов'язано саме з тим, що Україна почала активно діяти, що Зеленський наклав санкції на проросійські канали та їх пропаганду, ввів санкції проти Медведчука", - заявив Кравчук.

За його словами, Росія відчула, що Україна перейшла від слів до справи.

"Плюс, як Європа оцінила дії Росії, ситуація з "Північним потоком-2", виступи Байдена і його команди. Вони зрозуміли, що ситуація не на їхню користь і почали показувати, що вони також мають силу і можуть щось зробити", - додав Кравчук.

У той же час він заявив, що загострення на Донбасі не є прямою помстою за санкції проти Медведчука.

"Це не помста. Тому що вони ніколи не припиняли реалізацію ідеї, що Україна повинна бути під Росією", - зазначив глава делегації.

За заявою Кравчука, щоб остаточно відірватися від Росії, Україна повинна стати членом Євросоюзу, НАТО, а також отримати статус особливого партнера США.

Нагадаємо, член української делегації в ТКГ Сергій Гармаш заявив, що Україна поверне контроль над Донбасом в найближчі 10 років.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик