20.02.2021, 20:52

Зеленський підписав указ про введення санкцій проти Медведчука та інших осіб

зеленский

Президент України Володимир Зеленський підписав указ № 64/2021 про введення в дію рішення РНБО щодо застосування санкцій проти деяких фізичних та юридичних осіб від 19 лютого 2021 року.

Про це повідомили прес-служба Офісу президента, передає Час Пік.

Згідно з рішенням РНБО, санкції введені строком на три роки відносно 5 громадян РФ, 3 громадян України та 19 юридичних осіб.

Своїм указом № 66/2021 Зеленський ввів у дію рішення РНБО "Про вжиття заходів щодо захисту майнових інтересів держави", яке також було прийнято не вчорашньому засіданні. Таким чином, він поручився вжити заходів щодо проведення перевірки дотримання вимог законодавства при передачі в експлуатацію, використанні, відчуженні частини нафтопродуктопроводів "Самара - Західний напрямок" та "Грозний - Армавір - Трудова", що проходять по території України.

Крім того, рішенням РНБО поставлено завдання провести перевірку дотримання вимог митного законодавства під час транзиту і транспортування продуктів зазначеними нафтопродуктопроводами.

Як зазначили в ОП, РНБО рекомендувала Офісу Генпрокурора спільно з НАБУ забезпечувати захист інтересів держави щодо прав власності на частини нафтопродуктопроводів.

Читайте також: РНБО ввела санкції проти Медведчука та його дружини

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк