08.03.2021, 15:43

8 людей померли після щеплення від COVID-19: у Південній Кореї оприлюднили дані розслідування

Марина Началова | Все новости автора
вакцина

У Південній Кореї розслідували смерть 8 людей через деякий час після щеплення від коронавіруса вакциною AstraZeneca. Однак прямого зв'язку між вакцинацією і летальними випадками не знайшли.

Представники охорони здоров'я Південної Кореї розслідували випадки смерті 8 осіб із супутніми захворюваннями, у яких були побічні реакції після вакцинації препаратом AstraZeneca проти COVID-19, але заявили, що не знайшли доказів того, що уколи відіграли певну роль. Про це пише Reuters, передає Час Пік.

"Ми попередньо прийшли до висновку, що було важко встановити будь-який зв'язок між їх несприятливої ​​реакцією після вакцинації та їх смертю", - сказав на брифінгу директор Корейського агентства з контролю і профілактики захворювань (KDCA) Чон Ин Кен.

Південна Корея почала вакцинацію жителів і працівників будинків для людей похилого віку та інших осіб з групи ризику в кінці лютого, і за станом на неділю 316 865 осіб отримали свої перші щеплення.

Південнокорейцям у віці 65 років і старше не вводили вакцину AstraZeneca після того, як регулятори охорони здоров'я прийшли до висновку, що необхідні додаткові дані для підтвердження її ефективності серед цієї вікової групи.

Але в понеділок Чон Ин Кен заявив, що група експертів рекомендувала зробити щеплення людям похилого віку і що KDCA скоро прийме остаточне рішення.

Як повідомлялося, в одному із зоопарків США вакцинували проти COVID-19 п'ять горил.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик