08.03.2021, 14:52

В одному із зоопарків США вакцинували проти COVID-19 п'ять горил

Ольга Романец | Всі новини автора
вакцина

П'ятьом горилам в зоопарку Сан-Дієго в США зробили щеплення спеціально розробленою для тварин вакциною проти COVID-19. Співробітники зоопарку вважають, що вакцинація тварин допоможе захистити популяцію від вірусу і приверне увагу до збереження зникаючих видів.

Про це повідомляє видання Business Insider, передає Час Пік.

Рішення про вакцинацію було прийнято після того, як в січні 2021 року одна з горил в зоопарку заразилася COVID-19. Зараз в зоопарку Сан-Дієго виявили 9 приматів, серед яких орангутанги і бонобо, інфікованих COVID-19 від одного з хворих співробітників.

П'ять горил прищепили вакциною, спеціально розробленою для вакцинації домашніх і диких тварин, яка є непридатною для людей. Рішення про вакцинацію приймалося максимально оперативно, адже вчені висловили занепокоєння, що через проживання тісними сімейними групами, горили є особливо вразливими до COVID-19.

Зараз в дикій природі залишилося близько 5 тисяч горил. Співробітники зоопарку Сан-Дієго висловили надію, що вакцинація тварин, які контактують з людьми, зможе допомогти захистити популяції диких приматів від коронавірусу і приверне увагу людства до збереження зникаючих видів.

Читайте також: Кінець світу: У NASA вирахували дату смерті всього живого на Землі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: