09.04.2021, 09:37

Краще тесту ДНК: За якими ознаками можна визначити, чи тече в вас "блакитна кров"

Иллюстративное фото / Открытый источник

Кожна людина напевно чула про таке поняття як "аристократична зовнішність", але що це означає? Як зрозуміти по зовнішності, аристократ ви чи ні? У середні століття люди легко могли визначити відноситеся ви до знатного роду чи ні.

Час Пік розповість, за якими характеристиками визначали, чи тече в ваших жилах "блакитна кров".

Багато жінок часто шукають недоліки у своїй зовнішності, забуваючи про те, що критерії, за якими пропорції фігури та риси обличчя вважаються привабливими, постійно змінюються. А деякі родзинки і зовсім можуть натякнути на знатне походження та особливу аристократичну красу.

9 неочевидних речей, які нащадок міг успадкувати від впливових предків

Ніс з горбинкою

Горбинка на носі у Середньовічній Європі вважалася ознакою благородства і знатного роду. Такий особливості не соромилися, а навпаки пишалися.

У вікторіанську епоху подібний ніс був своєрідним маркером арійської раси, а також підкреслював соціальний статус.

Це сьогодні красивим вважається акуратний та бездоганно прямий ніс. Саме через це багато вирішуються на ринопластику.

Лучше теста ДНК

Високий лоб

В епоху Ренесансу великий лоб розцінювався як ознака породи та приналежності до вищого стану. Тих, у кого ця частина обличчя була значною від природи, приймали з особливою пошаною в найвишуканішому суспільстві.

Через відмінності в анатомічній будові голови аристократів навіть називали високолобими, а представників нижчих класів - вузьколобими.

Знатні дами нерідко виголювали лінію чола та позбавлялися від брів, щоб зробити його візуально більш високим.

Лучше теста ДНК

Невеликі груди

У наш час більшість сучасних жінок мріє про пишний бюст. У Середні століття маленькі та акуратні груди могли собі дозволити лише аристократи.

В ті часи простолюдинки втрачали форму грудей через постійні пологи та годування дітей. Знатні дами завжди користувалися послугами годувальниць.

А девочек-аристократок з самого раннього віку поміщали в свинцеві пластини, що перешкоджали зростанню бюста, тому що палацова мода в той час віддавала перевагу абсолютно плоскому жіночому профілю.

Лучше теста ДНК

Маленькі руки

У високому суспільстві дуже цінувалися невеликі руки. Вважалося, що у знатної леді неодмінно повинні бути маленькі долоні з тонкими пальцями.

Великі та сильні кисті формувалися у дівчат низьких станів, так як кожен день вони займалися фізичною працею.

Лучше теста ДНК

Овальне обличчя

Яскравою ознакою знатної особи було овальне обличчя, звужене у підборіддя та розширене в районі чола.

Овал і зараз називають ідеальною формою обличчя і багато жінок за допомогою макіяжу намагаються наблизити обличчя до класичного типу.

Лучше теста ДНК

Мигдалеподібні нігті

Нігті акуратною мигдалеподібної форми дуже цінувалися в середовищі аристократів. За сотні років в цьому відношенні нічого не змінилося: і сьогодні мигдалеподібна форма є найбільш затребуваною формою нігтів.

Правда, зараз такі нігті з легкістю можна зробити в будь-якому салоні краси.

Лучше теста ДНК

Яскраво виражені вени

Іспанська королівська сім'я та дворянство пишалися тим, що ведуть свій родовід від вестготів і ніколи не змішувалися з маврами, які проникли в Іспанію з Африки.

На шкірі представників вищого стану, на відміну від простолюдинів, виділялися вени, тому вони називали себе sangre azul, що означає "блакитна кров". Звідси цей вислів для позначення аристократії проник в багато європейських мов.

Лучше теста ДНК

Тонкі щиколотки

Вчені зробили висновок, що тонкі щиколотки проходили еволюційний відбір у тих жінок, чий спосіб життя був менш рухливим. Таку розкіш могли собі дозволити більш знатні особи. У Франції в усі віки витончені щиколотки та маленькі ступні були ознакою благородного походження.

Медики лабораторії фізіології людини з Університету Колумбії (США) в співдружності з палеонтологами з'ясували, що позитивна реакція чоловіків на тонкі жіночі ікри, які плавно піднімаються з витончених щиколоток, відноситься до безумовних рефлексів.

Лучше теста ДНК

Чоловіки з жіночими рисами обличчя

У Європі в XVIII столітті чоловіки-аристократи нерідко були наділені типово жіночими особливостями зовнішності: стрункою фігурою, м'якими рисами обличчя. Вважалося, що манери, костюм, зовнішність повинні бути жінкоподібними.

Мужчины с женскими чертами лицаОднак, не варто забувати, що аристократизм – це не тільки зовнішність, але і спосіб мислення, тип поведінки. Якою б витонченою дівчина не була, якщо вона поводиться вульгарно і привертає занадто багато уваги замашками "ринкової торговки " – ніхто не допустить думки, що в її жилах тече "блакитна кров".

Читайте також: "Є за що потриматися": цікаві факти про жіночу попу

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик