23.12.2021, 12:57

Партія Порошенка звинувачує Зеленського у держзраді: заява

Зеленский

Народні депутати з фракції "Європейська солідарність" подали повідомлення про злочин Володимира Зеленського та його оточення до Офісу Генерального прокурора, Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України.

Депутати від партії екс-президента України Петра Порошенка "Європейська солідарність" подали заяву про держзраду Володимира Зеленського. Про це ]]>повідомляється ]]>на сайті партії, передає Час Пік.

Зокрема, в заяві йдеться про те, що під час президентства Володимира Зеленського Україна втратила енергетичну незалежність та почала купувати вугілля у країни-агресора.

"Станом на грудень 2021 року Україна знаходиться на межі енергетичної катастрофи, без зовнішньої допомоги країна безсила перед енергетичним шантажем агресора – Російської Федерації, що є прямими наслідками дій вищого керівництва країни, зокрема, громадянина Зеленського Володимира Олександровича, який з 2019 року обіймає посаду Президента України...

З вступом на посаду Президента України Зеленського відбулися системні зміни в постачанні українських ТЕС російським вугіллям, а також, під виглядом російського і вугіллям з тимчасово окупованих територій.   Вказані зміни зруйнували енергетичну незалежність України у сфері тепло і електропостачання, зробили країну вкрай залежною від агресора Російської Федерації, та нині недружньої – Республіки Білорусь... 

Вказані дії вчиняються вищим керівництвом держави з початком перебування на посту Президента України Зеленського В.О., не могли бути йому невідомі та вчинятися без його участі і дозволу...",- йдеться в документі.

Депутати вимагають невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вищенаведених кримінальних правопорушень, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Нагадаємо, 20 грудня Офіс генпрокурора підписав підозру ДБР голові партії "Європейська солідарність", колишньому президенту України Петру Порошенку за звинуваченням у державній зраді, "фінансуванні тероризму та створенні терористичної організації".

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик