10.01.2022, 16:01

Сучасний ринок авто в Україні

Ольга Станішевська | Все новости автора

Автор - Пономар Наталия

Машинобудування - галузь народного господарства, яка зародилася ще в давні часи. І скільки б не пройшло років, авто залишається головним транспортом людини.

З кожним роком урізноманітнюють випуск машин та їх виробництво. Одні марки змінюють інші, більш сучасні, комфортні. Рентабельність їх зростає на сучасному ринку, як і попит на сучасне авто. Україна є одним із лідерів в даній галузі машинобудування.

У сучасному світі вона поступається за їх розвитком лише деяким провідним корпораціям збуту. Незважаючи на економічну та фінансову кризу в нашій державі, провідні кампанії авто підприємств постачають свою корупцію в усі куточки нашої країни і за її межами.

Тенденції та запити на міжнародному ринку

Отож, дана галузь витісняє інші галузі виробництва і за кількістю , і за якістю.

Конкурентноспроможні кампанії авторизують свою продукцію у країни Азії та Європи.

Перспективи розвитку авто в Україні модна хіба що прирівняти до міжнародних стандартів шведських організацій, які є засновниками міжрегіональних вітчизняних виробництв, що користуються попитом на ринку збуту, як у нас на Україні, так і за кордоном. Попит на дану продукцію з кожним роком все більше зростає. Видатні кампанії "Уралмаш" поступаються за лідерством і розвитком.

Більш детальну інформацію можна дізнатися з Інтернету. Зокрема, там ви знайдете великий асортимент автівок, сучасний дизайн інтер'єру, навіть татуювання та вишивку для ваших марок авто.

Інвестори, які вкладають свої кошти в дану галузь , все частіше звертаються до сучасних ринків збуту. Якщо наша країна слідуватиметамеии принципам і на далі щодо розвитку виробництва та ВВП продукції, то зможе вийти на рівень першого місця не тільки серед європейських країн, а й в усьому світі.

У роки незалежності України машинобудування набуло певних змін. Змінилось обладнання на виробництві, покращились умови праці, з'явилося більше досвідчених кваліфікованих робітників. Машинобудування в Україні - галузь, що однозначно випереджає розвиток інших промисловостей, поступається лише харчовій сфері виробництва.

На засіданнях Верховної ради України неодноразово обговорювали питання сучасного ринку авторемонту та будівництва автомобільних доріг. Перспективи цього року значно кращі, аніж ті роки. Адже в 2020 було відремонтовано значну кількість авто шляхів та магістралей.

Кількість придбаних автомобілів українцями зростає щомиті. Кожен громадянин України зацікавлений в гарантії та якості придбаної продукції: це і різні мастила і паливо. Нафтопереробні кампанії зацікавлені в якості паливних мастил. Паливне топливо їхніх підприємств додає свою продукцію в різні куточки нашої Планети.

Тепер навіть у невеликих містечках та сільських населених пунктах з'явилося більше машин. Зокрема, квадроцикли, скутери, велосипеди нового покоління тощо. Також навіть у маленьких містах є АЗС, СТО , різні автосервісні центри.

Українські студенти вступають все більше до професійнотехнічних навчальних закладів, вишів тощо. Мій знайомий навчається на експерта з машинобудування, говорив, що дівчат на його ж факультеті «вистачає», порівняно із хлопцями-студентами, а це говорить про те, що жіноча стать все більше починає захоплюватися і розумітися на, здавалося б, на перший погляд, нелегкій справі. Як бачимо, прогресує Україна у розвитку як серед чоловіків, так і серед жінок у цій сфері.

Хочу звернути вашу увагу на те що, зараз не лише чоловіки прагнуть здобути водійські права, а й жінки. І це не бентежить чоловічу стать, адже останні можуть розділити сімейні обов'язки порівну з дружинами. Це говорить про те, що ми, в свою чергу, йдемо вперед, стрімко та впевнено.

Темпи розвитку виробництва машин зростають з кожним роком. Сучасний ринок заповнений продукцією на 100 і навіть більше відсотків.

До речі, нещодавно, приблизно рік потому, проглядала сайти в Інтернеті (хотілося знайти щось цікаве та корисне у вільний час) і натрапила на тенденцію авто в Україні.

Я була приємно вражена та здивована новими відкриттями, феєричними шоу-виставками. Декілька років тому , країна продемонструвала відвідувачам виставки ряд нових, бездоганно продуманих до деталей «потужностей»: машина-літак, авто-водолаз, автомобіль-павук , ще багато інших моделей.

Так, от, найбільше сподобалось, що вдосконалили машину, у якій можна жити, в прямому сенсі цього слова. Просто відчинив дверцята цього авто і..можеш залишитися там, де є усе необхідне, як у квартирі: кухонна плита, душова кабіна, спальня кімната тощо. У такій машині можна жити та подорожувати у різні місця та куточки Планети, при цьому, не шукаючи, де б заночувати…

До речі, це не бус, звичайне авто, але велике та компактне у використанні, можна сміливо знайти хобі та заняття під час далекої мандрівки.

Й інші види надихнули мене подивитися відео про авто, зокрема, про машину, що здатна літати. Компанія, що розробила таку машина-літак стверджує, що водію це значно полегшить життя, оскільки він зможети натиснути кнопку і перелетіти через озеро, річку, де немає містка чи звичайну бруківку за містом, наприклад.

В цій сфері Україна значно іде вперед. І ринкові відносини покращилися ще десять років тому щодо цього.

А що ви знаєте про українську вишивку? Що? Ні, я не про ту, що на полотні, а на автомобілях.

Одного разу з телебачення дізналася, що в нашій державі тепер власну автівку можна «прикрасити», зокрема, найбільшої популярності набули вишиті візерунки у стилі петриківського розпису. Неймовірно гарно, але й дорого… таких послуг, поки що в країні небагато; лише у великих містах: Києві та Харкові, але люди уже встигли «розмалювати» кари.

Зображувати на них різних тварин, героїв серіалів та фільмів, книг та містичних , вигаданих , бодай і віртуальних істот , стало модно. Тепер можна придбати простенькі «Москвич», «Ладу», а «відхендмейдити» на власний розсуд та смак,а все завдяки сучасним технологіям та науці, що розвивається та вдосконалює виготовлення нових видів машин та приносить величезний прибуток у казну держави, економить час, та полегшує життя мільйонів українців.

У зв'язку з пандемією коронавірусу, населення нашої держави обирає власний транспорт пересування, тому і потреба їх у виробництві зростає. Актуальними стають виставки нових автомобілів. Свою продукцію машинобудівні кампанії представляють у відкритому доступі інтернету. Все частіше відбуваються покупки автомобіля через сайти інтернет-магазинів. Усе те, що раніше, здавалося б, неможливо, стає реальністю сьогодення.

Зокрема, хочу розповісти, що коли я читала різні сайти та книги для того, щоб написати цю статтю, то дізналася про найновіші види авто, сучасні марки класа люкс. Німеччина представила нову машину, яка здатна літати, а США продемонстрували авто, що здатний "плавати", тобто пересувається по воді, як човен. Нові відкриття вражають.

У школі ми вивчали, що кожен автомобіль має будову: колеса, кузов, чотиритактний двигун внутрішнього згоряння, трансмісію, механізми керування тощо. Проте всі вузли, агрегати, механізми й системи автомобілів дістали колосальний розвиток й істотно ускладнилися. Завдяки цьому різко зросли швидкості, підвищилися потужність, економічність, комфортабельність автомобіліа, поліпшився їх дизайн.

Також, люди досягли розвитку і в паливі. Адже воно стало більш екологічно безпечним. Данія є світовим лідером серед цих показників. Там значно чистіше повітря завдяки цьому моменту.

Зокрема, випуск машин у 2021 році ще здобуде більш вищого рівня, аніж попередні роки, оскільки ціни за проїзд у громадському транспорті суттєво підняли, а тому кількість людей, які перейшли на користування власними автівками , безумовно, зросла.

Тепер варто згадати про різноманітність «машинного світу».

Зі школи, коли вивчали автосправу, нам розповідали будову автомобіля, їх марки, види та.. їх різноманітність..

Отож, бо, хочу розповісти про українські кари. Чи знаєте ви, що з 2017 року в Україні з'явилися електрокари? Це дуже зручно, наприклад, для сучасної бізнес-леді, адже ми розуміємо, що у наш час, коли часу і так бракує, зайнята вумен може дозволити собі таке «полегшення життя сучасності». До речі, про ціну, коштує така автівка в рази дорожче, ніж вітчизняні звичайні автомобілі, але про те згодом..

Врешті-решт, розвивається наша держава доволі таки непогано у цьому напрямку, сподіваюсь, що скоро зможемо стати «чистою» країною і матимемо не забруднене повітря.

Різноманітність машин вражає…

Розповім трішки про свої вподобання. Обожнюю марку "Mazda MX". Зокрема, подобається колір , вражає швидкість цієї машини, незвичайний дизайн та внутрішня розробка сидінь, радіо, гарнітури, керма, гальм. І в майбутньому хотілося б, мати таку марку авто та кермувати нею.

Зокрема, мені подобається не лише українська марка, а й індійські. Особливо, коли я прочитала за їхні ПДР, що дорожніх розміток у них взагалі немає, тоді постає питання, а як це можливо було б в нашій країні? Адже, в Індії аварій менше, порівняно з тим, як часто ДТП трапляється в Україні. Машини в індійців цікавіще й формою; схожі і на квадроцикли і на велосипед. Що ж, цікаво, а чи буде і надалі з'являтися на Батьківщині «індійська коронація машин» на дорозі, бо вже декілька таких автівок спостерігала в містах.

До речі, «вирвалися» з моєї ліричної душі поетичні авторські рядки:

Мчить авто дорогою,

Колеса дзвенять,

Їде мерседес

Через битий шлях,

А за ним догонить,

Джип і БМВ,

Так прибавив газу,

Що аж курява іде.

Добре їхать шляхом

Крізь чудовий лан,

Україна наша

На авто багата,

Будь завжди заможня,

Ти і вічно процвітай!

Фактори

Зокрема, мені вдалося дослідити основні з них, що теж впливають на розвиток автомобільного ринку:

  • економічні (доходи населення, інфляція, безробіття, стабільність валюти);
  • ринкові (моторизація ринку, статистика продажу автомобілів, динаміка минулих років);
  • фактори навколишнього середовища;
  • фактори інфраструктури (вартість палива, шосейні дороги, розвиток транспортних коридорів);
  • зростання кількості населення характеристики продукту (ціна на авто, сервіси автообслуговування);
  • політична стабільність.

Також, для прикладу, хочу зазначити, які саме показники факторів по автомобілях. Статистика світового ринку по роках у таблиці нижче.

Отже, на основі проведення досліджень виявлені основні фактори, що впливають на динаміку авторинку та його останні тенденції. Ми визначили фактори, які впливають позитивно, а які - негативно, а також розібралися з багатьма марками машин, тому можна стверджувати, що "автомобільний світ" величезний, а згодом, через десятки років стане ще більш значним для людства та поступово витіснить "епоху перших поодиноких машин".

І підіб'ємо підсумки такими думками

Отож, наскільки важливо, аби наша влада і надалі виділяла більше коштів на галузь машинобудування, щоби Україна посідала перші місця на виставках та аукціонах серед інших країн світу, а також, щоб українці могли пишатися і їздити на укр.карах з думкою про те, що «наші виробники-найкращі».

Використані джерела:

  1. www.worldbank.org
  2. www.car.world.com
  3. Павленко А. Ф. Теорія та практика маркетингу в Україні: Монографія - К.: КНЕУ, 2005-584 с.
  4. Пилипчук В. А. Управлінняпродажем : навчальнийпосібник / В. А. Пилипчук - К.: КНЕУ, 2011, - 627 с.
теги: