20.01.2022, 18:25

Навчання в США: що потрібно знати

Олег Білоусов | Все новости автора
навчання в США

Отримання вищої освіти за кордоном, зокрема, в США – це навчання в кращих університетах світу, відмінна школа англійської мови та можливість быльше дізнатися про культуру і звичаї американців.

Чому варто подати заявку на навчання в США

У США знаходяться кращі університети світу, а репутація і повага, якими вони користуються, позитивно позначаються на іміджі студентів та випускників. Навчання за кордоном приносить багато користі не тільки в навчанні, але й у саморозвитку. Незалежність, рішучість, впевненість у собі – ось риси, якими володіє більшість випускників американських вишів. Життєвий досвід, отриманий за кордоном за допомогою освітнього агентства Karandash, буде вельми корисний в роботі майбутньому керівнику. На сайті агентства karandash.ua можна отримати детальну інформацію про отримання освіти не тільки в США, але й у Європі.

Плюси та мінуси навчання в США

Переваг навчання в США безліч, як пов'язаних з самою освітою, так і з можливостями розвитку інтересів. До основних переваг навчання в США можна віднести:

  • можливість навчатися в кращих університетах світу
  • підвищення рівня англійської мови
  • широкий спектр областей навчання / навчальних програм
  • сучасно обладнані студентські містечка
  • численні стипендіальні програми та навчальні посібники для студентів
  • школа незалежності, життя далеко від дому в іншій культурі та суспільстві
  • встановлення зв'язків і корисних знайомств, як особистих, так і професійних
  • можливість подорожувати по США
  • завдяки закінченню американського університету більше шансів отримати роботу в США

Навчання в США також має деякі недоліки, але в порівнянні з перевагами, вони не «роблять особливої погоди».

  • висока вартість навчання та проживання в США
  • виїзд і тривале проживання далеко від будинку
  • можливі невеликі проблеми з адаптацією через абсолютно новесередовища та зміну мови

Також слід звернути увагу, що правила прийому студентів формують самі виші. Обов'язковими умовами є наявність шкільного атестата або диплома бакалавра, а також конкурсні іспити, тестування або співбесіди. Також необхідно вільне володіння англійською мовою, з підтвердженням сертифікату IELTS/TOEFL.

Проаналізувавши всі «за» та «проти», навряд чи хтось захоче відмовитися від своєї «американської мрії». У кожної медалі дві сторони, та в даному випадку мінуси явно програють перевагам. Тим більше, що навчання в США з Karandash проходитиме з необхідною підтримкою професійних співробітників агентства.

Який університет вибрати: державні, приватні та університети community collage

У США близько 5000 університетів, тому, щоб зробити правильний вибір, потрібно знати, в чому відмінності. Всі університети в США платні. Однак існує поділ на державні, приватні та громадські школи-коледжі. Університет слід вибирати як з точки зору місця розташування (штат і місто), пропонованих спеціальностей, вартості життя, так і професійних можливостей або стажувань в даній області навчання.

Залежно від вимог і можливостей, в США ви можете вчитися в державних або приватних університетах (коледжах), або community collage.

Коледж

Приватні університети в США є найпрестижнішими навчальними закладами в світі. Викладачі тут – видатні професори та фахівці. Це гарантія високого рівня освіти та швидкого працевлаштування після закінчення навчання. Студенти мають багато можливостей для розвитку: в їхньому розпорядженні професійне, сучасне технічне обладнання, а також бібліотеки та лабораторії зі світовим ім'ям. Приватні виші дорожче державних, але варто відзначити, що у них і більший бюджет на стипендії для іноземних студентів. Всі знають такі школи, як єль, Прінстон та Гарвард, і до їх випускників ставляться з повагою.

Державні університети

Державні університети в Сполучених Штатах трохи дешевше приватних, а також можуть похвалитися зручними для студентів кампусами і відмінними викладачами. Держуніверситети, як правило, дуже великі, з безліччю факультетів, розкиданих по всьому штату, в кожному з яких навчаються власні студенти. Вони фінансуються в основному з державного бюджету.

Community colleges

Окремий вид навчальних закладів – community colleges. Це дворічні коледжі, які дуже вигідні для втілення великих цілей абітурієнтів. У цей час вони можуть працювати, подавати заяву про проходження практики, а після закінчення 2-річної підготовки отримують ступінь молодшого фахівця та можливість вступати одразу на третій курс вишу, заощадивши таким чином значну суму грошей. Ці курси ідеально підійдуть для тих, хто ще не визначився з вибором професії, але не втратив бажання краще адаптуватися в Америці. Крім того, сюди не потрібно складати вступні іспити – досить пред'явити шкільний атестат та сертифікат з англійської мови.

Теги новостей: 
Рубрика - Правозащитник: