08.10.2022, 14:16

Спробують утриматися. У Лисичанськ перекинуто тисячу "вагнерівців" - ISW

Луганская, война / Фото: Getty Images

Контрнаступальна операція, яку українська армія розпочала у Харківській області, успішно триває вже на території Луганської області. Ідуть запеклі бої. Окупанти побоюються, що українські військові зможуть прорвати оборону та перекидають на Луганщину підкріплення.

Російські війська продовжували наземні атаки на Донеччині. Українські сили продовжують контрнаступальні операції вздовж дороги Кремінна-Сватове на заході Луганської області. Про це ]]>йдеться ]]>у щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW), повідомляє Час Пік.

На думку аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), голова Чечні Рамзан Кадиров та засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин перекинуть своїх підопічних до Донецької області, щоб досягти хоча б мінімального успіху та зберегти свою репутацію та популярність у націоналістичному та інформаційному просторах.

"Кадиров та Пригожин, швидше за все, спробують трохи просунутися на Донеччині, щоб зберегти своє становище та репутацію в націоналістичному та проксі-інформаційному просторі.

Російські сили поступово просувалися навколо Бахмута та Авдіївки в період з 6 по 7 жовтня, ймовірно, за підтримки вагнерівських та кадировських елементів у цьому районі. Деякі milbloggers та українські офіційні особи повідомляли, що Пригожин направив 1000 своїх солдатів для зміцнення позицій у Лисичанську, щоб убезпечити російські лінії фронту після обвалення лінії фронту на Лимані", - йдеться у звіті ISW.

Також туди звозять росіян, мобілізованих останнім часом, перекидають техніку та підвозять боєприпаси.

Читайте також: Окупанти вважають пріоритетним відновлення Лисичанська, ніж Сєвєродонецька

ISW

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик