02.11.2022, 21:17

Види промислових підлог. Чи підходять вони для гаражу та дому

Ольга Станішевська | Все новости автора
промышленные полы

Бетонні підлоги в основному укладають в складських і промислових будівлях. Однак за кілька років такі підлоги стали популярними й в житлових будинках. Це пов’язано з надзвичайною міцністю і стійкістю, яка для деяких є принциповою. Промислові підлоги застосовуються там, де основа особливо схильна до механічних пошкоджень і піддається високим навантаженням.


Що таке промислові підлоги?

Бетонні підлоги спочатку використовувалися в місцях, де підлога була особливо вразливою до пошкоджень. Найчастіше вони зустрічалися на складах, в майстернях і виробничих цехах. Попри те, що промисловий бетон відрізняється від побутового, він має ті ж властивості. Його перевага в тому, що він служить до 20 років інтенсивної експлуатації й не потребує спеціального догляду. Слід пам'ятати, що заливка бетоном великої площі займає багато часу, але такий матеріал характеризується дуже хорошим співвідношенням ціна-якість. Обов’язково варто звернути увагу на бетонну підлогу при виборі підлоги для вашого будинку.

Така підлога зазвичай використовується у виробничих цехах, автомобільних майстернях, складах і торгових залах, де важке обладнання, навантажувачі, мостові крани та стелажі, заповнені сировиною, створюють великий тиск на землю. Така вага на занадто легкій підлозі обов'язково призведе до відколів, тріщин і, як наслідок, швидкого руйнування неправильно підібраного підлогового покриття.


Особливості та переваги промислових підлог

Велика вага машини та стелажів, на яких ми зберігаємо різні технічні прилади та інструменти, є великим випробуванням для будь-якого іншого покриття, крім промислового. 
Переваги промислових підлог:

  • Стійкість до подряпин і механічних пошкоджень - колісний ключ, що випадково випав з рук, не представляє ніякої загрози для підлоги.
  • Водонепроникність - сніг, бруд і дощова вода на колесах не зашкодять промисловій підлозі.
  • Висока стійкість до масел і мастил, які витікають з автомобіля.
  • Негорюча, стійка до високих температур та інертна до УФ-променів.
  • Промислова підлога позбавлена ​​швів, які зазвичай збирають стійкий бруд.
  • Не ковзає і безпечна у використанні.
  • Міцність і тривалий термін служби.

Види промислових підлог - який вибрати?

Поділ промислових підлог залежить від матеріалу, з якого вони виготовлені. Зазвичай використовуються бетонні, цементно-полімерні, полімерні підлоги, кожна з яких має свої характеристики.

Промислова бетонна підлога є найпопулярнішим і найвигіднішим типом. Бетонні суміші містять добавки у вигляді пластмас, сталевих волокон або антиусадочних речовин і можуть додатково зміцнюватися на поверхні, тому бетонна підлога є міцною основою, стійкою до стирання та навантажень. Бетон також можна шліфувати та полірувати, отримуючи таким чином гладку поліровану бетонну підлогу. 

Промислова смоляна підлога, де сполучною речовиною є епоксидна, акрилова, поліуретанова або інша смола, дуже стійка до інтенсивного використання, більшості хімічних речовин і навантажень. Смоляна підлога широко використовується не тільки в промисловості, але і в громадських будівлях і квартирах. Але варто знати, що поверхню можна подряпати, що не впливає на подальше використання, а лише на естетику. 

Цементно-полімерна промислова підлога є однією з найбільш стійких до навантажень і вологи та поєднує в собі переваги цементної та смоляної підлоги. Суміш відібраних цементів і добавок, таких як армуючі волокна, тверді заповнювачі, полімери та пігменти, є основою для реалізації технічної підлоги для спеціальних завдань.
Це підлога, яку найчастіше вибирають для приміщень з важким колісним транспортом. 

Чи підходить промислова підлога для гаража?

Якщо промислова підлога працює в таких складних умовах, як у виробничих цехах, то в домашньому гаражі це ще більше вдале рішення. Ми не використовуємо там виробничі машини, але якщо ми хочемо, щоб підлога в гаражі зберігалася в ідеальному стані протягом багатьох років, промислова підлога буде ідеальним рішенням.

Чи можна зробити вдома бетонну підлогу?

Бетонні підлоги значно перевершують по міцності паркет, дошки або навіть плитку. Багато хто сумнівається в естетичності такого рішення. Декоративний бетон чудово впишеться в сучасний дизайн інтер’єру. Така підлога надзвичайно стійка до температур і пошкоджень, по ній можна ходити навіть на високих підборах. Крім того, завдяки властивостям бетону його дуже легко мити. У щілинах і дверних коробках немає бруду, тому таку підлогу часто вибирають алергіки.