Які підібрати маски для обличчя для різних типів шкіри?

маски для обличчя

Правильний догляд за шкірою – це не тільки щоденне очищення та використання відповідних кремів. Іноді потрібна спеціальна маска для обличчя – така, яка відповідатиме вашим індивідуальним потребам. У масках для різних типів шкіри є різні інгредієнти. Правильно підібраний засіб завершить ваш щоденний догляд за обличчям.

В інтернет-магазині Pro MyIDi представлений каталог з широким асортиментом засобів для догляду за шкірою, у тому числі й косметичні маски для обличчя. До уваги покупців представлені лінії по догляду за шкірою різних напрямків:

  • Age Off – омолоджує
  • Hydro – відновлює та зволожує (для всіх типів шкіри)
  • Аcne off – інтенсивно коригує (для проблемної шкіри, у тому числі акне)
  • Red off – терапевтична лінія для сухої, чутливої та куперозної шкіри

Активні інгредієнти

Дія будь-якої маски залежить в першу чергу від активних інгредієнтів, що містяться в ній. Найбільш поширені з них включають:

  • гіалуронова кислота зволожує шкіру, уповільнюючи її старіння;
  • глини: біла живить і регенерує, червона підвищує тонус шкіри, а зелена очищає і має протизапальні властивості;
  • екстракт зеленого чаю має антибактеріальні та антисептичні властивості, допомагає регулювати роботу сальних залоз;
  • коензим Q10 – його називають вітаміном молодості, володіє властивостями, що омолоджують;
  • вітамін Е важливий інгредієнт для шкіри, що сприяє регенерації та зволоженню;
  • активоване вугілля має протизапальні, заспокійливі та дезінтоксикаційні властивості.

Маски для різних типів шкіри

Для сухої шкіри

Хоча більшість видів масок задовольняють різні потреби шкіри, одна з функцій зазвичай розглядається як основна та найважливіша. В цьому випадку, хоч маска і зволожує та освіжає шкіру, вона також може ефективно її очищати, заспокоювати подразнення, живити, м'яко розгладжувати чи звужувати пори. Так, зволожуюча маска для сухої шкіри повинна містити гіалуронову кислоту, яка робить шкіру еластичнішою, а також олії та гліцерин, що допомагають зволожити шкіру та довше утримувати її в такому стані. Екстракти таких рослин, як японський гінкго чи бамбук, також добре працюють. Звертайте увагу на консистенцію маски. Чим вона важча і має більш кремову текстуру, тим краще для дуже сухої шкіри.

Для жирної шкіри

Маска для жирної шкіри повинна мати трохи інший склад. Його основна функція – позбавляти шкіру надлишку шкірного сала, знижувати його вироблення та усувати умови, що сприяють розмноженню мікроорганізмів або утворенню вугрів. Щоб така маска була ефективною, до її складу повинна входити глина, що має матуючий ефект та нормалізує функції сальних залоз. Добре підійдуть фруктові кислоти, які відлущують та очищають, а також екстракт зеленого чаю. Жирна шкіра часто супроводжується розширеними порами. Очистити та підтягнути їх допоможуть такі інгредієнти косметичних засобів, як мед чи дріжджі.

маска

Для проблемної та чутливої шкіри

Подразнення шкіри також є поширеною проблемою, тому деякі маски мають заспокійливу дію і роблять її стійкою до агресивних факторів. Якщо ваша шкіра чутлива і схильна до запалень, добре вибрати маску, що містить екстракт алое, а також мед або алантоїн д-пантенол. Ці інгредієнти заспокоюють подразнення, зволожують і допомагають шкірі створити захисний шар.

Маски, що омолоджують

Деякі маски також призначені для зрілої шкіри. Їх завданням є також комплексний догляд, а також зміцнення та освітлення шкіри. Пружна і сяюча шкіра виглядає молодшою, тому якщо ви хочете досягти такого ефекту, варто вибирати засоби, що містять антиоксиданти, такі як коензим Q10 і вітамін Е, а також колаген, який відповідає за еластичність шкіри.

Він присутній, наприклад, у зволожуючій масці для обличчя та шиї із серії «40+». Маска з оксидом цинку та екстрактом перлів або іншим природним світловідбивним компонентом злегка висвітлить колір обличчя та підготує його до особливої події. Деякі маски також мають здатність освітлювати пігментні плями. Їх буде легко впізнати за вмістом вітаміну С у складі.

Як часто потрібно використовувати маски для обличчя?

Маска для обличчя, на відміну препаратів для повсякденного використання, має більш концентровану форму. Елементи, що в ній містяться, проявляються у більшій концентрації, забезпечуючи шкірі потужну ін'єкцію активних компонентів. Ефект насправді миттєвий. Креми для щоденного догляду мають дещо іншу структуру, але вони можуть вирішувати й інші проблеми зі шкірою. Тому, щоби насолодитися комплексним доглядом за шкірою обличчя, маску потрібно наносити хоча б раз на тиждень. Завдяки цьому шкіра завжди виглядатиме свіжою та молодою.