02.03.2023, 09:28

Квартира в Києві чи приватний будинок біля столиці?

Ольга Станішевська | Все новости автора

Для активних, ділових людей, що дбають про свою родину, дітей це питання цілком актуальне. Давайте розглянемо переваги і мінуси кожного з варіантів.

Квартира в столиці — це можливості для бізнесу, це активне соціальне і культурне життя, це доступ до всієї міської інфраструктури, це можливість обирати для дітей найкращу школу і садочок, а також позашкільне навчання. Робота — перш за все: можливість щодня швидко дістатись до свого офісу в Києві має неабияке значення.

Але у великому місті є і свої мінуси для родинного життя: шалений темп, відсутність тиші, трафік на дорогах і натовп у громадському транспорті. А ще — не найкраще для людського здоров’я повітря, смог, одним словом, погана екологія. І це неабиякий фактор, якщо в родині є малі діти або люди зі слабким здоров’ям. В такому разі люди міркують про те, чи не купити дім в Київській області, щоб і жити серед природи, і до роботи щоб можна було дістатись. Тим більше, що зараз багато хто працює дистанційно і відвідування офісу щодня не є обов’язковим.

Зовсім інша справа — будинок поблизу столиці в облаштованому котеджному містечку.

Завітаємо в Золоче — найбільше в Україні і найкомфортніше котеджне містечко, від якого до станції київського метрополітену їхати автомобілем лише 15 хвилин.

Тут є кілька окремих житлових кварталів, кожен у власному архітектурному стилі, що розкинулися на берегах затоки Дніпра або великого озера Золоче. Ошатні дороги і тротуари, добре освітлені і доглянуті, відсутність величезних суцільних парканів, що закривають простір і обмежують коло огляду одразу помітні в Золоче. Кожного відвідувача зустрічають доглянуті сквери, парки, набережні, є нові дитячі майданчики і навіть вуличні тренажери для занять фізкультурою. Доречі, на кожному в’їзді в містечко — пункт охорни, тож сторонні особи сюди не потраплять.

Для дітей — міжнародна школа з дитячим садочком, гуртки, спортивні секції прямо тут: до Києва возити дітей немає потреби.

Доступна вся соціальна інфраструктура — кафе, ресторани, магазини, спа салон і фітнес клуб, відділення нової пошти і банківські послуги, автосервіс і мийка… А ще — якісне комунальне обслуговування, яке здійснюють приватні ЖЕКи.

Можна зняти котедж в оренду під Києвом і за кілька місяців переконатись в усіх перевагах життя за межами мегаполісу, в приватному будинку, оточеному природою, на свіжому повітрі. Це добре для здоров’я і запорука довголіття і спокійного, розміреного життя.

Рубрика - Правозащитник: