14.03.2023, 09:54

iHerb назвав головні тренди у сфері охорони здоров'я та здорового способу життя

Ольга Станішевська | Все новости автора

Найбільша платформа електронної комерції в галузі вітамінів та харчових добавок iHerb відома також тим, що часто публікує різноманітні рекомендації перевірених експертів у сфері здорового способу життя. На цей раз компанія разом з провідним фахівцем у галузі харчових добавок доктором Майклом Мюрреєм (Michael Murray) запропонувала своє бачення розвитку сфери охорони здоров'я та здорового способу життя у 2023 році. Розглянемо детальніше озвучені тренди. 

Зміна ключових акцентів

Починаючи з 2020 року, від початку пандемії COVID-19, покупці електронної платформи частіше застосовували промокоди Айхерб на покупку вітамінів та добавок для зміцнення імунітету. Як свідчать результати останніх досліджень, у якому взяло участь понад 5000 споживачів із семи країн, цьогоріч покупців більше цікавлять засоби для подолання стресу та безсоння, а також підтримки роботи мозку.

Швидке зростання сегмента протеїнів й амінокислот

Все більше людей відкривають для себе користь білка. Це відноситься і до людей, які займаються спортом, і до тих, хто турбується про зміцнення здоров'я і краси шкіри. Мюррей відзначив, що у 2023 році покупці будуть більше уваги звертати на продукти на основі веганського білка.

Споживачі шукають альтернативу таблеткам

Як показало дослідження, покупці все частіше відмовляються від добавок у вигляді таблеток, шукаючи альтернативу. Вже починаючи з 2021 року, обсяги продаж жувальних цукерок, пастилок, порошків та розчинних таблеток перевершують традиційні таблетки. Понад 60% продаж харчових добавок припадає не альтернативні форми. На думку доктора Мюррея ця тенденція буде тільки набирати оберти. Найпопулярнішими наразі він назвав веганські жувальні цукерки.

Зростання попиту на грибні продукти

Аналітики оцінюють світовий ринок корисних для здоров'я грибів в більш ніж у 25 млрд доларів США. Очікується, що протягом наступних 8 років щорічний обсяг його зростання становитиме 10%. Мюррей прогнозує зростання попиту на продукти на основі чаги, кордицепса, трутовика різнобарвного, шиїтаке, рейші.

Зростання популярності електролітних шипучих сумішей

Мова йде про продукти, що застосовуються для поліпшення якості води та гідратації. По суті це альтернатива так званим електролітним напоям та добавкам. Однак, якщо останні раніше застосовувались виключно спортсменами, то таблетки або порошки нових шипучих сумішей популярні серед багатьох звичайних споживачів. 

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик