Види імплантації зубів: як можна встановити зубні імпланти

види імплантації зубів

Причини втрати зубів можуть бути різними, але в будь-якому разі їх відсутність призводить до відчутного візуального дефекту, не кажучи вже про негативний вплив на систему травлення. Насамперед за відсутності зубів людина не здатна повноцінно розжувати їжу, що пізніше викликає труднощі з її перетравленням. Повернутись до повноцінного життя та знову скуштувати улюблені горішки чи смачні цукерки допомагає зубне імплантування в Києві. Сучасні лікарі засвоїли інноваційні методики та з успіхом застосовують різноманітні види імплантації зубів, допомагаючи людям знову відчувати себе красивими та здоровими. Передові методи здатні забезпечити:

  • довговічність;
  • дбайливе збереження кісткової тканини;
  • заміну будь-якої кількості втрачених зубів;
  • збереження поряд розташованих зубів;
  • правильний розподіл навантажень на зубний ряд.

види імплантації зубів

Хоча з першого погляду процедура встановлення зубного імпланту виглядає доволі складною та дорогою, багато хто вдається до цього способу відновлення зубів, спираючись на його надійність.

Традиційний метод імплантації: в чому його переваги

Двоетапна імплантація вважається найнадійнішою, бо здатна забезпечити мінімальні ризики негативних наслідків. Адже головна мета полягає в тому, щоб імплант успішно прижився в кістці та був правильно орієнтований під подальше встановлення протеза.

Передбачається два основні етапи операції. Спочатку імплант встановлюють в кісткову тканину та повністю ізолюють від навколишнього оточення ротової порожнини. Потрібно зачекати впродовж кількох місяців, поки станеться приживлення. Конкретні терміни залежать від місця вживлення. Надалі імплант розкривають, вкручують формувач ясен, який видаляють через 10 днів, а на його місце встановлюють сполучний компонент, який називається абатментом. Саме на нього згодом ставиться коронка чи протез. Якщо виникає потреба у відновленні великої кількості зубів, то процедура протезування на імплантах може зайняти до двох тижнів.

Одноетапна імплантація

Назва методики говорить сама за себе, бо вдаючись до неї можна зекономити час та кошти. Одразу слід зауважити, що існують ризики того, що імплант не приживеться, тому остаточне рішення стосовно можливості застосування способу приймається за підсумками детального обстеження. Передбачається встановлення імплантів таким чином, що їх головки опиняються над яснами. Тоді почати протезування можна впродовж кількох днів.

Сучасні види імплантації зубів дозволяють іноді встановити імплант одразу після видалення зуба. Завдяки цьому методу пацієнт відчує наступні переваги:

  • видалення хворого зуба та встановлення імпланта перетворюється на одну процедуру;
  • забезпечується навантаження на кісткові тканини, що дозволяє виключити негативні процеси, пов’язані з виникненняматрофії;
  • процес інтеграції протікає більш інтенсивно, бо лунка, що утворилась після видалення зуба, майже повністю заповнюється імплантом;
  • терміни лікування помітно скорочуються і через 2-3 місяці можна вдатися до протезування.

З цілком зрозумілих причин кожний пацієнт прагне якнайшвидшого відновлення зубів. Але слід зважити на те, що є й протипоказання до імплантації. Саме тому надважливим етапом є підготовчі процедури, основою яких стане тривимірна томографія ротової порожнини. Тільки після поглибленого аналізу результатів досліджень лікар має визначити, до якого способу імплантації слід готуватись, адже прискорені методики підходять далеко не кожному пацієнту.