31.08.2024, 18:27

Як приготувати на зиму огірки з кетчупом чилі від "Торчин"?

огірки

Як приємно взимку відкрити баночку огірків і насолодитися їхнім кисло-солодким смаком! Багато господинь щороку експериментують з маринадами, вигадують щось своє або шукають екстравагантні рецепти. Якщо ви втомилися від "класичних" смаків або не знаєте, як ще урізноманітнити консервацію, тоді варто спробувати огірки з кетчупом чилі рецепт торчин, приготовані з додаванням унікального інгридієнту. Море задоволення та похвали від гостей будуть гарантовані. 

Як і хто вигадав консервувати огірки з кетчупом чилі?

Рецепт огірків від "Торчин" став справжнім кулінарним надбанням і пішов у народ, а як він з'явився – ніхто з упевненістю розповісти не може. Є припущення, що цей рецепт – результат експериментів господинь з центральних регіонів України, які вирішили додати до маринаду кетчуп чилі. Потім рецепт підхопило місцеве видання. Настільки він почав смакувати любителям консервації з усієї країни, що врешті-решт не залишився непоміченим командою "Торчин" і опинився на упаковці кетчупу чилі. Тепер кожна господиня може приготувати найсмачніші огірки на зиму. Навіть шеф-кухар Євген Клопотенко не встояв перед цим рецептом і адаптував його на свій лад.

Повторюємо легендарний рецепт: що знадобиться?

Щоб приготувати огірки з кетчупом чилі від “Торчин” нам знадобиться найпростіший набір інгредієнтів. На 5 літрових банок беремо:

  • невеликі огірки – 2,5 кг;
  • вода – 1,75 л;
  • оцет – 0,25 л;
  • цукор – 0,25 кг;
  • кетчуп чилі від "Торчин" - 6 ст. л. (якщо хочете більше “вогню” – 8 ст. л.);
  • сушений імбир – чайна ложка;
  • чорний та духмяний перець, гвоздика (5 бутонів), сіль (2 ст. л.)

"Палітра" інгредієнтів відрізняється від тієї, до якої всі вже звикли, наявністю кетчупу чилі та імбиру. Однак саме це невелике нововведення зробить смак маринаду неперевершеним.

Приготування покроково

Процес приготування дуже простий і забере не більше часу, ніж традиційне консервування.

  1. Огірки добре промийте або навіть замочіть на 4 години у воді.
  2. Стерилізуйте банки, в яких буде знаходиться майбутня смакота, та кришки. Можна це зробити "по-старому" на пару або помістити в духовку на 20 хвилин (180 градусів).
  3. Найцікавіше – маринад. У киплячу воду додайте оцет, цукор, сіль, а також кетчуп чилі від “Торчин”.
  4. За час приготування маринаду на банках, напевно, не залишилося жодного мікроба і можна приступати до викладки. Спочатку кладемо перець та гвоздику, далі – акуратно укладаємо огірки та заливаємо маринад.
  5. В окропі стерилізуємо вже заповнені банки, злегка прикриті кришками. Буде достатньо 10-15 хвилин.
  6. Тепер можна закрутити кришки. Охолоджувати банки залишаємо перевернутими.

Правда ж, все дуже просто? Зате смак в огірків з кетчупом чилі перевершить будь-яку іншу консервацію – варто лише спробувати. Взимку буде неймовірно приємно потішити себе та рідних хрусткими огірками з банки з ноткою гостроти та незабутнім кисло-солодким смаком. Цей рецепт точно залишиться з вами на довгі роки, і, звичайно ж, можна продовжувати експериментувати, додаючи в нього щось своє.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: