02.09.2024, 20:21

Путін прибув до Монголії: теплий прийом попри міжнародний ордер на арешт

Марина Гончар | Все новости автора
длдллр

Пізно ввечері у понеділок, 2 вересня, до столиці Монголії, Улан-Батора, прибув літак президента Росії Володимира Путіна. Ця подія викликала чимало уваги, оскільки монгольська влада, замість виконання ордеру на арешт, виданого Міжнародним кримінальним судом за воєнні злочини, зустріла російського лідера з великою помпою. Для Путіна підготували червону доріжку та почесний караул, що є ознаками особливої поваги і визнання.

Зустріч Путіна в аеропорту "Чінгісхан" транслювалася на ]]>відео]]>, яке опублікувала адміністрація президента Монголії, передає Час Пік.

На кадрах видно, як російського лідера зустрічає міністр закордонних справ Монголії Батмунхійн Батцецег, демонструючи тепле і дружнє ставлення до гостя.

Володимир Путін прибув до Монголії на запрошення свого монгольського колеги, президента Ухнаагійна Хурелсуха. Метою візиту є участь у святкуванні 85-ї річниці перемоги спільних радянських і монгольських військ над японською армією на річці Халхин-Гол. Путін та Хурелсух планують покласти квіти до пам'ятника маршалу Жукову в Улан-Баторі, а також провести офіційні переговори.

Попри міжнародний ордер на арешт, питання про затримання Путіна під час візиту навіть не розглядається. Замість цього планується урочистий прийом на честь російського президента, що свідчить про тісні зв'язки між Москвою і Улан-Батором. Така позиція Монголії може бути спричинена бажанням зберегти добросусідські відносини з Росією та уникнути дипломатичних ускладнень.

Візит Путіна до Монголії привертає увагу міжнародної спільноти, адже на тлі військових дій Росії в Україні і санкційного тиску з боку Заходу, його закордонні поїздки стають рідкісними.

Проте, теплий прийом у Монголії демонструє, що Росія все ще має союзників та партнерів, готових ігнорувати міжнародні заклики до правосуддя.

Читайте також:

Зеленський запровадив нові санкції проти РФ: що відомо

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик