02.09.2024, 09:51

Зеленський запровадив нові санкції проти РФ: що відомо

Россия, санкции / Иллюстративное фото

Президент України Володимир Зеленський 1 вересня підписав нові санкційні рішення РНБО, що стосуються юридичних та фізичних осіб, які забезпечують роботу авіаційної інфраструктури РФ, та колаборантів. Пакет санкцій містить майже 150 суб'єктів.

Президент України Володимир Зеленський 1 вересня підписав укази щодо запровадження санкцій, рекомендованих Радою національної безпеки та оборони (РНБО). Про це Зеленський ]]>повідомив ]]>у вечірньому зверненні. Відповідні укази станом на ранок 2 вересня на ]]>сайті ]]>глави держави поки не опубліковані, повідомляє Час Пік.

Під санкції потрапили юридичні та фізичні особи, які забезпечують роботу авіаційної інфраструктури РФ. Також під санкціями опинилися колаборанти, які підтримують російських оккупантів.

"Сьогодні я підписав кілька нових санкційних рішень – санкції РНБО. Майже 150 суб’єктів – юридичних та фізичних осіб, які забезпечують роботу авіаційної інфраструктури Росії. Також ще один пакет санкцій проти колаборантів. Тих, хто обрав працювати на зло – на війну. І завдання для всіх представників України – робити все, щоб українські санкції були синхронізовані зі світовими", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, наприкінці серпня Зеленський на 10 років продовжив санкції проти фізичних та юридичних осіб, які співпрацюють з РФ. Підписавши ]]>указ]]>, він ввів у дію рішення РНБО про продовження санкцій проти фізичних та юридичних осіб, які співпрацюють з РФ. Рішення РНБО продовжує ще на 10 років обмеження щодо проросійських медійних діячів Ігоря Гужви та Анатолія Шарія, ватажка "ДНР" Дениса Пушиліна, а також афілійованих з ними компаній та активів.

Читайте також: "Бавовна" у російському Бєлгороді: вибухи, руйнування, пожежі, закриті школи та дитсадки

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк