06.09.2024, 13:19

Як оформити онлайн кредит у МФО?

Ольга Даниленко | Все новости автора

Кредит онлайн на карту в МФО оформити досить просто. Однак, у деяких новачків можуть виникнути різні питання, на які будуть надані відповіді в статті.

Крок 1: Вибір МФО

На ринку мікрокредитування України працюють десятки різних МФО, є з чого вибрати. Уважно вивчіть пропозиції та порівняйте умови різних МФО. Насамперед звертайте увагу на процентні ставки, терміни позики, доступні суми та додаткові комісії. Обов'язково переконайтеся, що МФО має відповідну ліцензію на ведення кредитно-фінансової діяльності та зареєстрована у державному реєстрі мікрофінансових організацій.

Крок 2: Підготовка документів

Для оформлення мікрокредиту у більшості МФО знадобляться цивільний паспорт позичальника та довідка про присвоєння ідентифікаційного номера платника податків. Переконайтеся, що всі дані в паспорті є актуальними, вклеєні фотографії після досягнення 25, 45 та 65 років. У деяких випадках можуть знадобитися довідки про доходи, але в більшості МФО вони не потрібні.

Крок 3: Подання заявки

Багато МФО дають можливість оформити кредит через Інтернет. Для цього треба зайти на сайт обраної МФО, пройти реєстрацію та заповнити заявку. Позичальнику треба буде вказати ПІБ, дату народження, паспортні дані, адресу проживання. Контактні дані: номер телефону та електронну пошту. У деяких випадках потрібно вказувати місце роботи, посаду та дохід. У заявці клієнт вказує суму кредиту та термін кредитування. Позичальник підтверджує свій номер телефону за допомогою SMS-коду.

Крок 4: Розгляд заявки

Подана заявка розглядається в автоматичному режимі, що дозволяє приймати рішення в режимі 24/7. У деяких випадках для уточнення даних знадобиться телефонний дзвінок від оператора.

Крок 5: Підписання договору

У тому випадку, якщо заявка клієнта отримує схвалення, на електронну пошту позичальника надходить кредитний договір, з яким той має ознайомитись та поставити електронний підпис. Робиться це за допомогою надсилання спеціального коду через SMS-повідомлення. Уважно прочитайте договір, переконайтеся, що його умови зрозумілі та прозорі.

Крок 6: Отримання грошей

Після підписання договору гроші зараховуються на банківську картку клієнта протягом декількох хвилин. У деяких МФО можна отримати гроші готівкою в офісі або через термінали.

Крок 7: Погашення позики

У тексті електронного договору обов'язково буде прописано графік погашення кредиту, якого слід дотримуватися. У разі затримки платежів нараховуються штрафні санкції. Постарайтеся уникнути прострочення. Якщо є можливість, сплатіть кредит достроково. У деяких МФО це дозволяє заощадити на відсотках.

Корисні поради

Не займайте більше, ніж потрібно. Кредит у МФО видається під високі відсотки, тож треба брати мінімально необхідну суму.

Адекватно оцінюйте свої фінансові можливості. Перед тим, як брати кредит, переконайтеся, що зможете його повернути вчасно.

Збережіть кредитний договір і всі квитанції платежів на випадок спірних ситуацій.

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик

Теги новостей: