14.09.2024, 22:25

"Гуманітарний" підхід: росіяни вигадали нову схему депортації українських дітей з ТОТ Луганщини та Донеччини

Марина Гончар | Все новости автора
рпроло

Російські військові реалізують нову підступну схему депортації українських дітей з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Під виглядом "турботи" і гуманітарної допомоги, вони організовують вивіз хворих дітей та сиріт до Росії.

Цю інформацію оприлюднив ]]>Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки]]> (SPRAVDI), передає Час Пік.

Як зазначає Центр, росіяни тепер використовують псевдогуманітарний підхід для здійснення депортації українських дітей. Вони представляють ці дії як "евакуацію" або "реабілітацію", щоб надати своїм діям вигляд законності й добродійності.

За даними SPRAVDI, ця злочинна діяльність організована на базі дитячого хоспісу "Одуванчики", який насправді слугує як прикриття для подальшого переміщення дітей до Росії.

Окупанти використовують вигляд допомоги дітям з тяжкими захворюваннями, включаючи онкологічні, а також дітям-сиротам і тим, хто позбавлений батьківського піклування, як спосіб для впровадження нової схеми депортації.

Ця діяльність демонструє не лише порушення прав людини, але і намагання російських окупантів використовувати дітей як частину своїх гібридних стратегій. Важливо, щоб міжнародна спільнота звернула увагу на ці порушення та вжила всіх необхідних заходів для захисту дітей і протидії злочинам проти людяності.

Читайте також:

"Тяжкі умови життя у Лисичанську": як місцеві жителі борються з відсутністю води, соціальних послуг та зв'язку під окупацією

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик