23.10.2024, 13:06

Обстановка в Лисичанську: 60% населення без води, заміна батарей через розкриття квартир

В окупованому Лисичанську Луганської області близько 60% місцевих жителів мають гострий дефіцит питної води. Як повідомляють місцеві джерела, вода доставляється до міста водовозами, що наповнюються на водозаборі. Однак часті відключення електроенергії призводять до скорочення рейсів, що посилює ситуацію.

Попри складні умови, окупаційна влада запевняє, що підготовка до опалювального сезону йде повним ходом, передає Час Пік.

Цього року, за їхніми словами, до подачі опалення вже готові 52 житлові будинки. "Це помітне покращення порівняно з минулим роком, коли у Лисичанську було підготовлено лише 50 багатоквартирних будинків, і роботи велися ще на 16 об'єктах".

За інформацією пропагандистських ЗМІ, роботи щодо відновлення теплового контуру у пошкоджених будинках ведуть ремонтники з Татарстану. Окупанти визнають, що для доступу до порожніх квартир їм доводиться взаємодіяти з місцевими жителями, які допомагають знаходити ключі.

Однак залишається незрозумілим, скільки саме будинків насправді було відремонтовано. Попри заяви про готовність 52 житлових будівель, варто зазначити, що до окупації в Лисичанську тепло подавалося в 337 багатоповерхівок, і планувалася програма децентралізації опалення.

Раніше окупаційна влада Лисичанська опублікувала черговий список квартир, які вважаються "безхазяйними". 22 Жовтня на місцевих окупаційних ресурсах з'явилася інформація про те, що низка житлових приміщень у місті може бути передана так званим "муніципальним утворенням".

Читайте також: У мережі повідомляють про "прильоти" у Лисичанську: що відомо

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик