Секрети приготування справжньої італійської пасти

Макарони - це універсальний харчовий продукт для приготування різноманітних страв. Здавалось би, ну чим тут ще можна здивувати? Кулінари всіх країн трудяться, щоб вигадати нові рецепти та покращити подачу страви. А гурмани гідно оцінюють делікатеси та гордо називають їх пастою. Замовити пасту у Львові можна з різноманітними соусами. Як правильно приготувати італійську пасту та до чого тут аль денте і піде сьогодні мова.
Що значить в кулінарії термін аль денте?
Аль денте означає ступінь готовності страви з макаронів, рису чи овочів. Вперше цей термін почали використовувати в Італії при приготуванні пасти. Адже саме ця країна є справжньою батьківщиною пасти. Паста, приготована таким чином, зовні виглядає готовою, а всередині залишається злегка твердою та цілісною.
Технологія приготування їжі аль денте забезпечує не тільки ідеальну текстуру страви, а ще робить її дуже корисною.
- Завдяки мінімальній тепловій обробці зберігається максимальна кількість вітамінів і мінералів;
- Паста, приготована аль денте, має низький глікемічний індекс, що дозволяє швидко насититись порцією без шкоди для фігури;
- Продукти, приготовані у такий спосіб, зберігають свій натуральний смак та аромат.
Секрети приготування пасти ідеальної текстури
Паста – це італійська назва макаронних виробів, приготованих виключно з твердих сортів пшениці. Справедливості раді потрібно зауважити, що не можна вважати пастою вироби, які приготовані з м’якого борошна. Такі вироби мають велику кількість крохмалю та мінімум клітковини. Тому і реалізуються такі вироби за значно нижчу ціну. Макарони з борошна м’яких сортів пшениці швидко розвалюються та не несуть ніякої користі організму.
Отже, як правильно зварити пасту аль денте?
- Не треба наповнювати каструлю водою до країв, інакше рідина просто виллється під час варки. Вода має займати не більше ⅔ ємності.
- При варці італійської пасти не треба додавати олію у воду. Для якісної пасти це буде зайвим, оскільки олія ніяким чином не впливає на те, щоб макарони не злипалися.
- Сіль у воду потрібно додавати тільки після того, як вона закипить.
- Пасту класти в воду, коли рідина вже сильно кипить. Перші секунди потрібно розміщувати пасту дерев’яною лопаткою, щоб вона не злипалась.
- Варити пасту потрібно на 2 хвилини менше від того часу, що вказаний на упаковці.
- Вогонь на плиті повинен бути помірно сильним, щоб рідина під час варіння пасти постійно була близька до закипання.
- Пасту завжди готують та подають тільки свіжою. Соус можна приготувати заздалегідь, а пасту варять прямо перед подачею.
- Коли вода під час варіння пасти залишається прозорою, то це вказує на високу якість виробу.
- Ніколи не можна варити кілька видів пасти одночасно.
- Приготовану пасту не промивають холодною водою, інакше вона втратить свою текстуру.
- Після змішування пасти з відповідним соусом, зверху посипають тертим сиром.
Вибирайте свою улюблену пасту в Tomatina, де кожен шматочок пасти — це справжнє мистецтво! Ви зможете вибрати з множини смачних варіантів, які подарують вам неповторний смак та аромат. В Tomatina кожен завжди знайде щось нове для себе.