28.02.2025, 12:52

Секрети приготування справжньої італійської пасти

Ольга Даниленко | Всі новини автора
Секрети приготування справжньої італійської пасти

Макарони - це універсальний харчовий продукт для приготування різноманітних страв. Здавалось би, ну чим тут ще можна здивувати? Кулінари всіх країн трудяться, щоб вигадати нові рецепти та покращити подачу страви. А гурмани гідно оцінюють делікатеси та гордо називають їх пастою. Замовити пасту у Львові можна з різноманітними соусами. Як правильно приготувати італійську пасту та до чого тут аль денте і піде сьогодні мова.

Що значить в кулінарії термін аль денте?

Аль денте означає ступінь готовності страви з макаронів, рису чи овочів. Вперше цей термін почали використовувати в Італії при приготуванні пасти. Адже саме ця країна є справжньою батьківщиною пасти. Паста, приготована таким чином, зовні виглядає готовою, а всередині залишається злегка твердою та цілісною.

Технологія приготування їжі аль денте забезпечує не тільки ідеальну текстуру страви, а ще робить її дуже корисною.

  • Завдяки мінімальній тепловій обробці зберігається максимальна кількість вітамінів і мінералів;
  • Паста, приготована аль денте, має низький глікемічний індекс, що дозволяє швидко насититись порцією без шкоди для фігури;
  • Продукти, приготовані у такий спосіб, зберігають свій натуральний смак та аромат.

Секрети приготування пасти ідеальної текстури

Паста – це італійська назва макаронних виробів, приготованих виключно з твердих сортів пшениці. Справедливості раді потрібно зауважити, що не можна вважати пастою вироби, які приготовані з м’якого борошна. Такі вироби мають велику кількість крохмалю та мінімум клітковини. Тому і реалізуються такі вироби за значно нижчу ціну. Макарони з борошна м’яких сортів пшениці швидко розвалюються та не несуть ніякої користі організму.

Отже, як правильно зварити пасту аль денте?

  1. Не треба наповнювати каструлю водою до країв, інакше рідина просто виллється під час варки. Вода має займати не більше ⅔ ємності.
  2. При варці італійської пасти не треба додавати олію у воду. Для якісної пасти це буде зайвим, оскільки олія ніяким чином не впливає на те, щоб макарони не злипалися.
  3. Сіль у воду потрібно додавати тільки після того, як вона закипить.
  4. Пасту класти в воду, коли рідина вже сильно кипить. Перші секунди потрібно розміщувати пасту дерев’яною лопаткою, щоб вона не злипалась.
  5. Варити пасту потрібно на 2 хвилини менше від того часу, що вказаний на упаковці.
  6. Вогонь на плиті повинен бути помірно сильним, щоб рідина під час варіння пасти постійно була близька до закипання.
  7. Пасту завжди готують та подають тільки свіжою. Соус можна приготувати заздалегідь, а пасту варять прямо перед подачею.
  8. Коли вода під час варіння пасти залишається прозорою, то це вказує на високу якість виробу.
  9. Ніколи не можна варити кілька видів пасти одночасно.
  10. Приготовану пасту не промивають холодною водою, інакше вона втратить свою текстуру.
  11. Після змішування пасти з відповідним соусом, зверху посипають тертим сиром.

Вибирайте свою улюблену пасту в Tomatina, де кожен шматочок пасти — це справжнє мистецтво! Ви зможете вибрати з множини смачних варіантів, які подарують вам неповторний смак та аромат. В Tomatina кожен завжди знайде щось нове для себе.

теги: