22.06.2017, 09:25

Кращі сорти кукурудзи в Україні

Анастасия Ягужинская | Все новости автора

Така культура, як кукурудза, вже давно завоювала довіру вітчизняних споживачів, причому не тільки у вигляді консервованих ядерець, а й як рослина на власній ділянці. Люди висаджують це однорічна трав'яниста рослина в надії отримати такий же продукт, як і в жерстяних банках. Але мало хто знає, що в цих самих банках зібрана кукурудза не одного конкретного сорту, а декількох. Тому не варто намагатися отримати смак тієї кукурудзи, а краще вибрати конкретний сорт або гібрид і прикопати його у себе на городі.

Виростити у себе на ділянці кукурудзу не так складно, як може здатися. Але все одно це справа вимагає витрат сил і енергії, так як без праці нічого виростити вийде. Сорт потрібно вибирати з урахуванням кліматичних умов і грунтових особливостей регіону. Звичайна кукурудза поділяється на кілька підвидів. Кукурудза буває кремниста, зубовидна, лопається, крохмалиста і цукрова. Найчастіше вирощують саме останній вид, так як ядерця цієї кукурудзи дуже смачні.<

Придбати найкращі сорти кукурудзи в Україні можете в торговельному домі «Астра-С», який вже не перший рік займається реалізацією посівного матеріалу кукурудзи, ріпаку та соняшнику.

Найпоширеніші сорти кукурудзи

Сорт «Добриня»

Головне достоїнство «Добрині» - це смак зерен. Період вегетації займає близько 70 днів, тому гібрид вважається раннім. Така кукурудза має дуже насичений солодкий смак, а її качани виростають в довжину до 25 см.

Сорт «Лакомка»

Сорт є високоврожайних, а дозріває дуже швидко - за 70-75 днів. Смак у зерен даної кукурудзи дуже солодкий, тому продукт використовується в свіжому і консервованому вигляді. Кущі цього сорту кукурудзи середньорослі, а саме досягають у висоту 140-150 см. Качани цієї кукурудзи циліндричні за формою, в довжину досягають 18 - 20 см, а у вазі набирають 170 - 230 м.

Сорт «Трофі»

«Трофі» - ультраскоростиглий гібрид, був виведений в Голландії. Вегетативний період займає 70-75 днів. Початки володіють відмінним солодким смаком і товарним виглядом. Продукт підходить як для закочування в банки, так і у вигляді інгредієнта для страв.

Сорт «Санданс»

Високоурожайний кукурудзяний гібрид, урожай якого володіє максимальними показниками цукристості і дуже смачний. Товарні якості качанів також тримаються на висоті. Використовується ця ранньостиглий кукурудза і в свіжому, і в консервованому вигляді. Щоб з'явилися сходи, має пройти мінімум 70 днів.

Сорт «Спірит»

Гібрід з раннім терміном дозрівання (67 - 70 днів). Відноситься до цукрового підвиду завдяки високій концентрації цукрів в зернах. Початки виглядають дуже привабливо з точки зору товарності продукту. Ця кукурудза прекрасно підійде для консервування, а також для приготування страв в домашніх умовах.

Сорт «Джубілі»

Дуже смачний среднеранний гібридний сорт кукурудзи з високими показниками врожайності. Відрізняється чудовим зовнішнім виглядом, який не зможе зіпсувати жодна хвороба через щепленого сорту імунітету. Щоб зібрати технічно стиглий урожай, потрібно почекати близько 81 дня після появи сходів. Кущ кукурудзи даного сорту дуже високий (2,75 м), що свідчить про те, що рослина дуже сильноросла.

Сорт «Світстар»

Кукурудзяний гібрид з відмінними показниками родючості. Вважається середньостиглих, так як між моментом появи сходів до моменту, коли можна збирати урожай, проходить в середньо 73 дня. Використовується світстаровская кукурудза не тільки для консервування, а й для звичайних страв, які готують в домашніх умовах. Ядерця дуже солодкі і смачні, а зовні качани виглядають дуже привабливо, завдяки чому легко продаються.

Сорт «Брусниця»

Український гібрид з відмінною врожайністю і невеликим періодом дозрівання (70 - 76 днів). Дана кукурудза прекрасно підійде для виготовлення консервованої продукції, для споживання в звичайному вареному вигляді, а також у стравах домашньої кухні. Товарність качанів оцінюється як відмінна. Зерна не дуже солодкі, поєднують в собі ніжну структуру і лікувально-дієтичні властивості.

Сорт «Фаворит»

Гібридна рання кукурудза з дуже смачними зернами. Широко використовується для виготовлення консервації, а також в свіжому вигляді додається в різні страви. Товарний вигляд у качанів хороший, що дає можливість вирощувати саме цей гібрид в комерційних цілях. Володіє стійкістю до всіх відомих захворювань кукурудзяної культури. характеризується коротким терміном дозрівання - з моменту появи сходів потрібно почекати всього 57-59 днів до того, як можна буде збирати врожай.

Сорт «Жемчуг»

Терміни дозрівання середні, качани можна знімати з кущів через 80 - 85 днів після проростання насіння. Кукурудза даного сорту використовується на домашній кухні для приготування страв, звичайної варіння або ж для консервування. Смак і товарний вигляд у продукту відмінні.

Сорт «Русалка»

Відомий сорт з урожаєм відмінної якості і смаку. Продукт використовується як для приготування звичайних страв, так і для переробки для подальшого використання. Жодна хвороба з переліку основних не зашкодить кущі даного сорту кукурудзи. Також є стійкість до вилягання.

Сорт «Золоте руно»

Ранній гібрид, виведений українськими селекціонерами. Плоди можна збирати через 72-75 днів після проростання посадкового матеріалу. Смак у зерняток відмінний, а качани відмінно виглядають на прилавку.

теги: