17.11.2016, 10:45

Подвійний удар: Як за допомогою резолюції ООН по Криму Україна вбила двох зайців

Андрей Трофимов | Все новости автора

Історичне рішення Генасамблеї ООН щодо Криму розділило історію анексованої Росією території українського півострова на до і після. Вперше за два роки окупації український півострів став на шлях своєї деокупації.

Таку точку зору висловив голова ГО "Громадська ініціатива розумних рішень" Сергій Розумний, зазначивши, що Україна отримала першу суттєву дипломатичну перемогу, адже тепер у всіх офіційних документах Росію назвали країною-окупантом, а Автономну Республіку Крим та місто Севастополь – тимчасово окупованими територіями, повідомляє Час Пік.<

"Резолюція ООН за своєю суттю – унікальний документ, який уможливить подальше розслідування порушення прав українців в Криму і притягне до відповідальності тих, хто стояв за цими злочинами. Передовсім важливо те, що даною резолюцію ООН фактично вбила двох зайців: з одного боку, значно скорочуються маневри Росії не лише в Україні, адже диктувати свою інтерпретацію визволення "поневолених" мешканців АР Крим від Збройних сил України Кремлю стане практично неможливо, а з іншого боку, - російська пропаганда вже не звучатиме так голосно у Європі, тому задурити або приглушити пильність європейців за її допомогою теж стане марною справо. ООН чітко назвала тих, хто є агресором, а хто – жертвою", - пояснив Розумний.

Голова "Громадської ініціативи розумних рішень" переконаний, що протистояти Росії ефективно Україна здатна саме у такому дипломатичному плані і, чим більше міжнародних організацій визнають злочинні дії Росії, тим менше шансів у Кремля буде узаконити анексію Криму.

"Українські дипломати мають провести унікальну, ефективну і дуже важливу роботу, яка доведе, що дипломатичний фронт не гірший за реальний, а, навіть потужніший, адже послідовно відкриваючи Заходу та США очі на злочини Росії , Україна тим самим поступово але впевнено піддає сумніву та викриває злочинні діяння агресора. Тому за резолюцією ООН мають послідувати аналогічні перемоги й визнання інших міжнародних організацій", - резюмував Розумний.

Нагадаємо, раніше Сергій Розумний висловлювався щодо можливості надання США летального озброєння Україні. На його думку, оновлена адміністрація США, як і за часів Обами, буде затягувати це питання.

Теги новостей: