07.08.2013, 17:09

"Металлург" из Запорожья обратился в КДК ФФУ

Петр Владимиров | Все новости автора

"Металлург" из Запорожья обратился в КДК ФФУ  

Видеозапись эпизода, а также комментарии экс-арбитров ФИФА и экспертов сайта ua-football.com Мирослава Ступара и Сергея Шебека относительно него предлагаем вашему вниманию:<

30-31-ша хвилини. У верховій боротьбі за м’яч в середині поля закарпатець Мірко Райчевіч вдарив ліктем Олексія Годіна. Суддя порушення не зафіксував, а запоріжець з закривавленим обличчям залишив поле. Поки Годіну поруч з бічною лінією надавали допомогу, гра продовжилася і Фощій покарав попередженням оборонця «Металурга» Матеуса за блокування Володимира Лисенка в середині поля. Після зупинки гри арбітр ще й прислухався до апеляцій наставника гостей Сергія Пучкова і змусив того залишити технічну зону.
 
Мирослав Ступар: Фощій чомусь не був сконцентрований на цій боротьбі. І це дивно, адже в сучасному футболі до верхової боротьби футболістів треба приглядатися особливо прискіпливо. На жаль, зараз гравці в таких ситуаціях проявляють безвідповідальність, широко розставляють руки і не панькаються зі своїми опонентами. Звісно, коли робиться рух головою, рука автоматично відкидається трохи назад. Ось і Райчевіч влучив Годіну чітко в брову. Лікоть – то ж чиста, без м’язів, кістка. Удар виходить майже як молотком. Звісно, що Годін отримав розсічення. Хіба Фощій цього не розуміє? Очевидно, ні, адже гри він відразу не зупинив, а через півхвилини дав попередження Матеушу за значно простіший фол проти Лисенка. Виходить два в одному: Райчевіч не отримує справедливої червоної картки, Матеуш бачить перед собою сумнівне попередження. Згідно циркулярів ФІФА, за такі дії, які зробив Мірко, футболіста мають виганяти з поля. Коли в Комітеті арітрів працював я, то вчив арбітрів в схожих ситуаціях діяти саме так. Зверніть увагу, що Райчевіч в підсумку відіграв увесь матч, а Годіна після перерви тренер змушений був замінити.
Більше того, Фощій своїм рішенням спровокував емоції Сергія Пучкова. Не виключаю, що тренер «Металурга», звертаючись до суддів, був до кінця коректним. Мабуть, вилучення Пучкова виглядає закономірним. Але то якщо забути про те, що до цієї суперечки призвело. Виходить помилка накладалася на помилку, але кожна наступна відбувалася в одну сторону. Дії Фощія не піддаються жодній логіці.
Сергій Шебек: Зверніть увагу, що арбітр знаходиться в ідеальній позиції і те, що робить Райчевіч, добре бачить врозріз. Фощій не міг не бачити відмашки Райчевіча ліктем. Мірко розсік Годіну брову. Найцікавіше, що суддя взагалі не зупинив гри. І то в ситуації, коли Годіна винесли за межі поля і перебинтували йому голову. Що ж це за арбітр такий? Я можу надати Юрієві Фощію диски з методичними кліпами ФІФА, де схожі епізоди, в яких гравець постраждав до крові, рекомендовано карати червоною карткою. І це не застарілі поради, як намагався сказати Колліна. Я спілкуюся з чинними інспекторами і вони підтвердили, що на останніх зборах такі моменти теж розбиралися і суддям теж рекомендували вилучати порушників з поля.
Не помітивши такого грубого порушення, Фощій продовжив гру і менш ніж за хвилину попередив Матеуша за елементарний фол. Там було звичайне єдиноборство, яке тягнуло тільки на штрафний. Тому вловити послідовності в діях арбітра я не можу. В результаті Фощій ще й проявив принциповість і вилучив тренера гостей Пучкова. Не думаю, що наставник, бачачи, яку травму отримав його підопічний, не мав права бути невдоволеним. Мені здалося, що Пучков намагався звернути увагу арбітра на те, що з голови Годіна йде кров. При цьому не виключаю, що тренер вийшов з відведеної для нього зони на якийсь метр чи два. Проте рефері в такій ситуації мав проявити не принциповість, а гнучкість.
fcmetalurg.com

Теги новостей: