26.08.2020, 07:40

В Україні з 1 вересня посилюють контроль за неофіційним працевлаштуванням: кого та як каратимуть

В Украине с 1 сентября ужесточают контроль за неофициальным трудоустройством

В Україні з 1 вересня Державна податкова служба відновлює перевірку бізнесу на наявність неоформлених працівників та зарплат "у конвертах".

В Україні посилюється контроль за оформленням трудових відносин з працівниками, передає Час Пік.

Як повідомили в ДПС, з 1 вересня 2020 контролюючі органи почнуть інспекційну роботу з питань виявлення неоформлених трудових відносин.

В першу чергу перевірять сферу торгівлі, громадського харчування та готельно-ресторанного бізнесу, сільського господарства та будівництва.

Чинне законодавство передбачає кримінальну, адміністративну та фінансову відповідальність за порушення законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

У ДПС нагадали роботодавцям, що за використання праці найманих працівників з порушенням трудового та податкового законодавства, чинне законодавство передбачає фінансову, адміністративну або дисциплінарну відповідальність.

За інформацією Пенсійного фонду України, за порушення законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин з найманими працівниками передбачено:

- кримінальна відповідальність: штраф від 34 до 85 тис. гривень, позбавлення права займати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 5-ти років, виправні роботи на строк до 2-х років, арешт до 6 місяців;

- адміністративна відповідальність: штраф від 8,5 до 34 тис. гривень;

- фінансова відповідальність: штраф від 47,2 тис. гривень до 141,7 тис. гривень.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк