29.10.2020, 11:23

В Україні змінять тарифи на послуги платних парковок: хто буде платити більше

В Украине изменят тарифы на услуги платных парковок

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку формування тарифів на послуги майданчиків для платних парковок транспортних засобів. Міська влада зможе встановлювати гнучкі ціни на парковку.

Кабмін на засіданні уряду 28 жовтня затвердив проект постанови "Про внесення змін до Порядку формування тарифів на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів". Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Василь Мокан на своїй сторінці у Facebook, передає Час Пік.

Тепер при формуванні тарифів буде врахована інвестиційна складова, яку раніше не брали до уваги. 

"Документом пропонується передбачити, що при формуванні тарифів на послуги з користування майданчиками для платного паркування транспортних засобів до планового прибутку може бути включена інвестиційна складова, до витрат на збут - утримання платіжних пристроїв", - написав Василь Мокан.

Він уточнив, що тарифи будуть визначатися з урахуванням встановлених органами місцевого самоврядування коефіцієнтів, враховувати місце розташування майданчика, час користування майданчиком, тип транспортного засобу, категорію особи, яка розміщує транспортний засіб на майданчику.

"Діючі підходи щодо формування тарифів на парковку, а саме жорстка прив'язка їх до витрат на облаштування та утримання майданчиків, відсутність інвестиційної складової в тарифі, позбавляє міста можливості ефективно розвивати паркувальний простір, а також ввести в паркінгах прогресивний тариф з метою стимулювання людей до короткострокової парковки", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Завдяки нововведенню, місцеві органи самоврядування зможуть змінювати вартість паркування та встановлювати гнучкі ціни на паркування в залежності від місця розташування та популярності. 

Тепер на центральних вулицях тариф на послуги паркування буде в рази вище, ніж у віддалених районах міста. Таким чином влада зможе регулювати завантаженість міських доріг.

Читайте також: В Україні різко підскочили ціни на бензин та дизпаливо

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк