21.02.2023, 07:56

Зеленський зустрівся з директором-розпорядником МВФ, яка перебуває з візитом у Києві

Зеленский встретился с директором-распорядителем МВФ

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістіною Георгієвою. Глава МВФ прибула з візитом до Києва.

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Криталіна Георгієва 20 лютого прибула з візитом до Києва, повідомляє Час Пік.

Візит голови Фонду до Києва пов'язаний із роботою над новою програмою МВФ для України.

"Зустрівся з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою.

Підтримка МВФ створює для України можливість залишатися сильною. Це також зброя – зброя економічна, яка дає нам, нашому суспільству, нашому бізнесу змогу розвиватися. Ми дуже хочемо, щоб бізнес розвивався, надходили інвестиції, і ми знаємо, що МВФ завжди своєю діяльністю подає правильні сигнали", - написав Зеленський у Facebook.

Судячи з опублікованого Зеленським відео, у зустрічі також взяли участь голова ОП Андрій Єрмак та його заступник Ростислав Шурма, голова НБУ Андрій Пишний, міністр фінансів України Сергій Марченко, заступник виконавчого директора України у МВФ Владислав Рашкован.

"Мене надзвичайно вразив той факт, що країна та уряд дуже добре функціонують у цих надзвичайних умовах вторгнення. Я хотіла побачити це. Коли завтра говоритиму з радою директорів МВФ, я скажу, що це справді країна, яка надзвичайно добре й ефективно діє попри жахливий напад на її народ, на її територію", – цитує Георгієву Офіс президента України.

Нагадаємо, у Варшаві 17 лютого завершилася Місія Міжнародного валютного фонду для підготовки до перегляду моніторингової програми – співробітники Фонду та українська влада досягли домовленостей на рівні персоналу. Продовжується робота над новою програмою.

Міжнародний валютний фонд вже за кілька тижнів завершить підготовку програми підтримки України, план має схвалити керівництво Фонду. У МВФ вважають, що "повномасштабна програма МВФ сприяла б зусиллям українського уряду щодо вступу до ЄС".

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк