22.05.2024, 12:18

В Україні створили ТСК з питань використання коштів на будівництво фортифікаційних споруд і закупівлю БПЛА

В Украине создали ВСК по вопросам использования средств на строительство фортификационных сооружений и закупку БПЛА

Верховна Рада України проголосувала за створення тимчасової слідчої комісії з питань використання коштів держбюджету, спрямованих на облаштування фортифікаційних споруд, а також виготовлення та закупівлю БПЛА для ЗСУ.

Відповідний проєкт постанови ]]>№11282]]> 22 травня 2024 року підтримало 277 нардепів. Про це повідомили народні депутати ]]>Ярослав Железняк]]> та ]]>Ірина Геращенко]]>, передає Час Пік.

До складу ТСК увійшло вісім представників від партії "Слуга народу" та по одному представнику від усіх фракцій та груп Верховної Ради. Головою комісії призначено депутата від "СН" Миколу Задорожного.

До повноважень ТСК відносяться, вивчення обставин та підготовки питань щодо:

  • потреб сектору безпеки і оборони у безпілотних літальних апаратах та формування державного замовлення на виробництво та закупівлю безпілотних літальних апаратів;
  • аналізу практики розподілу, передачі, постачання та взяття на баланс безпілотних літальних апаратів військовим частинам та підрозділам ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань;
  • облаштування фортифікаційних споруд, інженерних загороджень на лінії зіткнення та цільового використанням коштів виділених на їх облаштування.

"ЄС" вимагала створення ТСК вже півроку. Правда, не обійшлося без ложки дьогтю. Головою ТСК став представник Кварталу 95 , слуга Задорожний, фах і компетенція якого викликають великі сумніви", - написала Ірина Геращенко в Telegram.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк