26.07.2024, 19:55

Найскладніший для енергосистеми період літа вже позаду, - "Укренерго"

Марина Гончар | Всі новини автора
укренерго

Найскладніший період цього літа, ймовірно, вже залишився позаду, і наразі є можливість застосовувати графіки відключення електроенергії рідше.

Про це повідомив голова правління НЕК ]]>"Укренерго"]]> Володимир Кудрицький на брифінгу, передає Час Пік.

"У нас є всі причини очікувати, що найскладніший період літа вже пройдено. Ми подолали дуже важкі два тижні, і наразі ситуація суттєво покращилася. Це зумовлено, передусім, тим, що рекордна спека, яка спостерігалася останнім часом, нарешті вщухла, що сприяло зменшенню споживання електроенергії. Крім того, з ремонту вийшли важливі для енергосистеми енергогенеруючі потужності, що додатково зменшило дефіцит електроенергії", — зазначив Кудрицький.

Завдяки цьому, замість складного режиму відключень за 3-4 чергами, ми зараз можемо працювати за графіками 1-2 черг.

У деякі години дефіцит електроенергії може бути меншим, а в інші — трохи більшим. Є навіть години, коли ми можемо не застосовувати жодних обмежень електроспоживання.

"Якщо не станеться нових масштабних пошкоджень електростанцій, то ситуація продовжуватиме покращуватися. Принаймні, на наступні кілька тижнів ми очікуємо стабільну та керовану ситуацію в енергосистемі", — додав Кудрицький.

Таким чином, споживачі можуть розраховувати на меншу кількість відключень електроенергії та більш стабільне постачання у найближчі тижні.

Це особливо важливо для підприємств, установ та побутових споживачів, які вже зазнали значних труднощів через перебої в енергопостачанні.

Як повідомлялось раніше, сьогодні, 26 липня, компанія "Укренерго" внесла зміни до планів щодо обмеження споживання електроенергії.

Читайте також:

"Субота та неділя очікуються в Україні спекотними": прогноз погоди на вихідні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк