28.07.2024, 13:15

Виплати для ВПО з 1 вересня: важливе оновлення від Мінреінтеграції

Віктор Білий | Всі новини автора
выплаты ВПЛ

З 1 вересня частина внутрішньо переміщених осіб (ВПО) може втратити виплати? Віцепрем'єр-міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на брифінгу у Миколаєві роз'яснила ситуацію.

Верещука прокоментувала чутки про те, що виплати можуть припинитися, якщо діти ВПО не навчатимуться в офлайн-режимі, передає Час Пік.

Вона заявила, що ніхто не має права позбавити виплати, їх буде продовжено на пів року для всіх поточних отримувачів.

"До мене звертаються люди з числа ВПО, які скаржаться на те, що деякі представники місцевої влади погрожують позбавити їх виплат, якщо діти не навчатимуться в офлайн-режимі з 1 вересня. Це неправда, ніхто не має права позбавити виплат тільки за те, що діти не навчатимуться в очному режимі. Тому хочу заспокоїти мам, які хвилюються з цього приводу", - сказала Верещук.

Ірина Верещук також зазначила, що ухвалено рішення з 1 вересня продовжити на пів року виплати людям із числа ВПО, які їх до цього отримували.

"Прийнято рішення на урядовому рівні, що виплати ВПО будуть продовжені тим категоріям, які їх зараз отримують. Йдеться про 1,5 млн осіб. Також ми звернулися до міністерства соціальної політики з проханням розширити коло отримувачів цієї допомоги", - наголосила віцепрем'єр.

Читайте також: Виплати ВПО можуть скасувати через 2 місяці: що мають знати переселенці з Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк