08.09.2020, 19:28

Знайшли тільки вранці: Екс-політв'язня Балуха жорстоко побили у річницю звільнення

Марина Началова | Всі новини автора
балух

Колишнього політв'язня Кремля Володимира Балуха побили у Києві невідомі у ніч на 8 вересня, рівно через рік після його звільнення с російської в'язниці.

Про це повідомив його товариш, колишній політв'язень Олег Сєнцов, передает Час Пік.

"Володимир Балух був побитим сьогодні вночі. Його знайшли тільки вранці. Зараз він у лікарні. Стан важкий", - написав Сєнцов у Фейсбуці.

Він також повідомив, що Балух притомний, у нього зламані рука та ключиця, загрози життю немає.

Тим часом народна депутат від партії "Європейська солідарність" Ірина Геращенко повідомила, що у Балуха важка черепно-мозкова травма, йому зробили операцію на голові та перевели в реанімацію.

За словами Геращенко, Балуха майже без свідомості знайшла жінка, яка й відповіла на телефонний дзвінок від нардепа Ахтема Чийгоза і допомогла викликати швидку.

"За попередньої інформацією, політв’язні Кремля зібралися разом, аби привітати одне одного з річницею звільнення. Поряд знаходилася російськомовна компанія. Володя зробив зауваження, схоже ці люди могли потім його відстежити... Таку інформацію отримала від Ахтема Чийгоза", - написала Геращенко.

У поліції Києва повідомили, що Балуха госпіталізували близько 12-ї години з Гідропарку. У нього виявили відсутність мобільного телефона та банківської картки. Поліцією розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк